Bandys įrodyti, kad mildronatas – ne dopingas | Diena.lt

BANDYS ĮRODYTI, KAD MILDRONATAS – NE DOPINGAS

  • 0

Mildronatą gaminanti Latvijos bendrovė „Grindeks“ bandys Pasaulio antidopingo agentūrai (WADA) įrodyti, jog tai nėra dopingas.


 

„Mūsų nuostata – mildronatas nebuvo kuriamas ir nebuvo vartojamas kaip dopingas. Mildronato poveikis neatitinka nė vieno kriterijaus, kad jį būtų galima apibūdinti kaip dopingą, – spaudos konferencijoje Maskvoje sakė „Grindeks“ valdybos pirmininkas Juris Bundulis.

Jis sakė tikįs, kad mildronatas bus išbrauktas iš sąrašo preparatų, kuriuos draudžia vartoti Pasaulinė antidopingo agentūra.

„Ilgą laiką mes, vadovaudamiesi mokslo tyrimais, stengėmės WADA įrodyti, kad mildronatas nėra dopingas. Jo įtraukimas į šį sąrašą sausio 1-ąją – nemaloni mums staigmena. Raginame mūsų preparatą ištirti atidžiau. Iki šiol negavome nė vieno suprantamo paaiškinimo, kodėl jis uždraustas. Nusiuntėme WADA atvirą laišką ir bandysime įtikinti mildronatą nuo 2017-ųjų sausio 1 dienos pašalinti iš draudžiamų vartoti preparatų sąrašo“, – kalbėjo J.Bundulis.

Spaudos konferencijoje taip pat dalyvavęs mildronatą sukūręs latvių mokslininkas Ivaras Kalvinis pakartojo, jog šio preparato nelaiko dopingu ir mano, kad jį vartoti sportininkams privalu, siekiant išvengti išemijos atsiradimo.

Jis paaiškino, kad mildronatas „yra širdies ir kraujagyslių ligų bei kitų ligų, susijusių su nepakankama kraujotaka kokiame nors organe, gydymo priemonė“.

I.Kalvinis pridūrė, jog mildronatą kai kurie aktyviai sportuojantys vyrai vartoja ne tik kaip priemonę gerinti širdies raumens veiklą, bet kaip ir priemonę lytinei potencijai gerinti.

Rusijos medicinos profesorius Arkadijus Vertkinas agentūrai „Interfax“ patvirtino, jog mildronato vartojimo nauda vyrų lytinei potencijai yra moksliškai įrodyta.

„Grindeks“ vadovas J.Bundulis spaudos konferencijoje sakė, jog po mildronato kaip dopingo skandalo, į kurį buvo įtraukti daugiausia Rusijos sportininkai, šio preparato pardavimai išaugo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS