Gūsingu vėju pažymėtame pasaulio šaudymo iš lanko čempionate aukščiausiai pakilo I. Timinskienė | Diena.lt

GŪSINGU VĖJU PAŽYMĖTAME PASAULIO ŠAUDYMO IŠ LANKO ČEMPIONATE AUKŠČIAUSIAI PAKILO I. TIMINSKIENĖ

Berlyne (Vokietija) vykstančiame pasaulio šaudymo iš lanko čempionate savo jėgas išbandė aštuoni lietuviai. Geriausiai sekėsi Ingai Timinskienei, kuri vienintelė džiaugėsi pergale atkrintamosiose varžybose ir moterų skriemulinių lankų turnyre užėmė 33-iąją vietą.

Lietuvė kvalifikacijoje surinko 668 taškus ir tarp 84 dalyvių buvo 56-a. Pirmajame atkrintamųjų varžybų rate Lietuvos sportininkė 132:129 nugalėjo tailandietę Kanokhapus Kaewchmphu. Lietuvės žygį antrajame rate sustabdė devintą rezultatą kvalifikacijoje pasiekusi amerikietė Alexis Ruiz. Ji mūsiškę nugalėjo 138:133.

„Šiame pasaulio čempionate tikrai turėjau nusivylimų, nes tikslai ir norai buvo didesni. Visgi pasibaigus čempionatui, jį vertinu gerai. Labiausiai šįkart koją pakišo sudėtingos oro sąlygos. Kvalifikacija turėjo savo iššūkių, bet tai buvo nepalyginama su tuo, koks vėjas buvo atkrintamųjų varžybų dieną“, - sakė I. Timinskienė.

Pasak lankininkės, prie tokio smarkaus vėjo buvo sunku išvis išlaikyti taikiklį taikinyje, ką jau kalbėti apie centrą. Nepaisant to, vieną pergalę pasiekti pavyko.

„Pirmajame rate dvikova buvo įtempta. Nors pavyko laimėti pirmą seriją, ar pavyks laimėti visą mačą, nebuvo aišku iki paskutinio šūvio. Labai džiaugiuosi šia pergalė. Kita varžovė taip pat buvo įveikiama. Nors jos kvalifikacijos rezultatas gerokai geresnis, ženklios persvaros tokiomis oro sąlygomis ji tikrai neturėjo. Vis dėlto keleto taškų pritrūko. Šiame čempionate gavau daug vertingos patirties ir noras sugrįžti į tokio lygio varžybas tik dar labiau padidėjo“, - pasakojo I. Timinskienė.

Vyrų skriemulinių lankų varžybų kvalifikacijoje pasaulio jaunių vicečempionas Jonas Grigaravičius (684 tšk.) užėmė 60-ąją vietą, o jo tėtis Marius Grigaravičius (667 tšk.) – 104-ąją, paskutinę, garantavusią vietą atkrintamosiose varžybose. Vilius Švedas aplenkė tik vieną varžovą ir su 629 taškais liko 120-as.

Atkrintamosiose varžybose mūsiškiams su sudėtingomis oro sąlygomis susitvarkyti nepavyko. Pirmajame rate J. Grigaravičius 131:140 pralaimėjo belgui Quintenui van Looy‘ui, o M. Grigaravičius 128:139 nusileido slovakui Jozefui Bosansky. Lietuviai pasidalino 57-ąją vietą.

Moterų olimpinių lankų kvalifikacijoje lietuvė Paulina Ramanauskaitė su 592 taškais užėmė 103-iąją vietą ir pateko į atkrintamąsias varžybas. Pirmajame atkrintamųjų varžybų rate ji 0:6 neatsilaikė prieš ukrainietę Anastasiją Pavlovą.

Vyrų olimpinių lankų varžybose per poziciją nuo atkrintamųjų varžybų liko Modestas Šliauteris. Jis su 631 tašku užėmė 105-ąją vietą. Dalius Mačernius (623 tšk.) tenkinosi 123-ia pozicija, o Emilis Tamulionis (561 tšk.) buvo 161-as tarp 167 dalyvių.

Vyrų olimpinių lankų komandinių varžybų kvalifikacijoje Lietuvos rinktinė (D. Mačernius, M. Šliauteris ir E. Tamulionis) su 1815 taškų užėmė 42-ąją vietą ir nepateko į atkrintamąjį etapą. Tarp penkių aplenktų komanda yra ir estai (43 vieta), ir latviai (46 vieta).

Vyrų skriemulinių lankų komandinių varžybų kvalifikacijoje mūsiškiai (J. Grigaravičius, M. Grigaravičius ir V. Švedas) su 1980 taškų liko 31-i tarp 33 ekipų. Į atkrintamąsias pateko 24 komandos.

Mišrių poros varžybose lietuviams taip pat nepavyko įveikti kvalifikacijos barjero. Skriemulinių lankų grupėje (39 poros) I. Timinskienė su J. Grigaravičiumi (1352 tšk.) buvo 30-i, o olimpinių lankų grupėje (57 komandos) P.  Ramanauskaitė ir M. Šliauteris liko 47-i.

Šiame pasaulio čempionate yra kovojama ir dėl kelialapių į Paryžiaus olimpines žaidynes.

GALERIJA

  • Gūsingu vėju pažymėtame pasaulio šaudymo iš lanko čempionate aukščiausiai pakilo I. Timinskienė
  • Gūsingu vėju pažymėtame pasaulio šaudymo iš lanko čempionate aukščiausiai pakilo I. Timinskienė
  • Gūsingu vėju pažymėtame pasaulio šaudymo iš lanko čempionate aukščiausiai pakilo I. Timinskienė
„World Archery“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Tadas

Is ukrainos zurnalisto antrastes supratau, kad ji ne saude o skraide.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS