Į Berlyną veršis per Lietuvos pajūrį | Diena.lt

Į BERLYNĄ VERŠIS PER LIETUVOS PAJŪRĮ

Pasaulio disko metimo čempionas Andrius Gudžius, Europos uždarų patalpų šuolių į aukštį čempionė Airinė Palšytė ir daugelis kitų geriausių šalies lengvaatlečių ateinantį savaitgalį praleis pajūryje.

Palangoje penktadienį ir šeštadienį vyks Lietuvos lengvosios atletikos čempionatas. Daugumai lyderių varžybos taps generaline repeticija prieš tarptautines batalijas – rugpjūčio 6–12 d. Berlyne (Vokietija) vyksiantį Europos čempionatą.

A.Gudžius Palangoje pluša visą šią savaitę, nes kaip tik čia surengė treniruočių stovyklą. Lietuvos čempionate disko metikas turi vienintelį tikslą – nugalėti.

"Šioms varžyboms pernelyg nesiruošiame – rengiamės Europos čempionatui. O Palangoje reikia tiesiog laimėti, – šyptelėjo A.Gudžius. – Aš visuomet stengiuosi maksimaliai gerai pasirodyti, kad ir kokia būtų tą dieną sportinė forma. Manau, kad Lietuvos pirmenybėse numesti 67 m ir daugiau būtų gerai."

Palangos stadionas kauniečiui palankus. Pernai ten vykusiame šalies čempionate favoritas driokstelėjo iš peties – jo paleistas įrankis nuskriejo 68 m 4 cm. Tąsyk geras startas pajūryje tapo skambiausios lietuvio karjeros pergalės pranašu. Po dviejų savaičių jis Londone tapo pasaulio čempionu.

Diskui skrieti didelės įtakos daro vėjas – jis pajūryje paprastai būna stipresnis nei kituose šalies regionuose. Tačiau šios aplinkybės lengvaatletis nesureikšmina.

"Sąlygos mėtyti diską Palangoje būna įvairios: gali būti labai geros, gali būti blogos. Pavyzdžiui, šiandien per treniruotę pūtė toks vėjas, kad nė viename sektoriuje sąlygos nebuvo geros", – nusijuokė A.Gudžius.

Per metus – septyni rekordai

Pajūryje varžysis ir Lietuvos rekordus kone kiekvienose varžybose gerinantys bėgikai Agnė Šerkšnienė bei Simas Bertašius.

"Lietuvos čempionate startuosiu 400 m rungtyje. Tai yra mano pagrindinė rungtis ir ji labiausiai tinka pagal dabartinį treniruočių planą, – paaiškino iš Šveicarijos atvyksianti A.Šerkšnienė. – Europos čempionatas jau greitai, dabar dvi tris savaites dirbu dideliais krūviais. Galbūt šiek tiek jausis nuovargis, bet tikiuosi, kad pavyks gražiai pasirodyti ir smagiai praleisti laiką."

Sportininkė šiais metais pagerino net septynis šalies rekordus. Svarbiausias jų – 400 m nuotolio bėgimo stadione. 34-erius metus gyvavusį Dalios Matusevičienės rekordą A.Šerkšnienė pakoregavo liepą, distanciją įveikusi per 50,99 sek, o tai – trečias geriausias metų rezultatas Europoje.

Konkurencijos rekordininkė turėtų sulaukti ir Lietuvos čempionate Palangoje – 400 m rungties normatyvą į Senojo žemyno pirmenybes jau taip pat įvykdė Modesta Morauskaitė bei Eva Misiūnaitė. Abi bėgikės šioje distancijoje išbandys jėgas ir Palangoje.

"400 m taip pat bėgs visos merginos, pretenduojančios patekti į estafetės 4 x 400 m komandą, todėl konkurencija bus didelė ir galbūt tai padės siekti aukštesnių rezultatų", – vylėsi A.Šerkšnienė.

Rezultatų šuolis

Vienu svarbiausių Lietuvos čempionato akcentų gali tapti S.Bertašiaus pasirodymas. 1500 m rungties šalies rekordą vien birželį triskart pagerinęs lengvaatletis neatmeta galimybės dar greičiau bėgti Palangoje.

"Tiek treneris, tiek aš prieš varžybas negalvojame apie rekordą. Viskas dažniausiai sprendžiasi po starto šūvio. Taip tikriausiai bus ir Palangoje", – aiškino S.Bertašius.

Praėjusiais metais Juozapo Garalevičiaus auklėtinis iškovojo du Lietuvos čempiono titulus – 1500 m ir 5000 m rungtyse. Tačiau nuo praėjusių pirmenybių – per metus – sportininko rezultatai šoktelėjo drastiškai: 3 min. 44,59 sek. jis pavertė į 3 min. 39,01 sek.

"Šiuos metus skyriau vien tik sportui. Galbūt kai kam tai atrodė keista, bet toks sprendimas pasiteisino – pavyko pagerinti Lietuvos rekordą, įvykdyti Europos čempionato normatyvą. Rezultatai vis kyla, o pats bėgimas, anksčiau buvęs tik pomėgiu, dabar tampa pragyvenimo šaltiniu", – džiaugėsi S.Bertašius.

Varžybos Palangoje prasidės penktadienio popietę, o šeštadienį pradžia – 14.15 val. Visų rungčių nugalėtojams atiteks "Sportland" įsteigti čekiai, prizininkus apdovanos "Nike", o geriausią jauną sportininką paskatins Kauno maratono klubas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Tai veršis per Kaliningradą į Berlyną?

Nu ir zurnaliuga

Parinko zodi versis, versis tai karves teliukas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS