I. Konovalovas: toks jausmas, kad aš laimėjau „Tour de France“ etapą | Diena.lt

I. KONOVALOVAS: TOKS JAUSMAS, KAD AŠ LAIMĖJAU „TOUR DE FRANCE“ ETAPĄ

  • 0

104-ųjų garsiausių pasaulyje dviračių lenktynių „Tour de France“ (UCI „World Tour“ kategorija) ketvirtą etapą antradienį po finišo sprinto laimėjo Prancūzijos čempionas Arno Demaras (Arnaud Demare, FDJ).

Vienas iš jo pergalės kalvių – lietuvis Ignatas Konovalovas. Lietuvos čempionas buvo vienas paskutiniųjų FDJ komandos dviratininkų, „vežusių“ A. Demarą į finišą.

Trečią kartą „Tour de France“ lenktynėse dalyvaujantis 25-erių metų A. Demaras šiose varžybose šventė pirmą pergalę. Jis 207,5 km nuvažiavo per 4 val. 53 min. 54 sek. (vid. greitis – 42,361 km/h). Antras finišavo pasaulio ir Europos čempionas slovakas Peteris Saganas („Bora Hansgrohe“), tačiau vėliau už dviratininkų griūties sukėlimą netoli finišo jis buvo diskvalifikuotas. Antras klasifikuotas norvegas Alexanderis Kristoffas („Katiuša – Alpecin“), o trečias – vokietis Andre Greipelis („Lotto Soudal“). I. Konovalovui, kuris savo darbą baigė iki finišo likus apie 1,5 km, atiteko 135-oji vieta.

„Nerealu. Nuotaika – pati geriausia. Sulaukiau labai daug sveikinimo žinučių. Toks jausmas, kad aš laimėjau etapą, o ne A. Demaras. Smagu, kad prisidėjau prie pirmos jo pergalės „Tour de France“ lenktynėse. Ir dar jis taškų klasifikacijoje pakilo į pirmą vietą bei užsivilko žalius marškinėlius. Visa komanda darbą atliko puikiai, – sakė I. Konovalovas. – Pasigavau kažkokį virusą – išbėrė rankas ir kojas, kamuoja skausmas, bet, kai labiausiai reikėjo, susikaupiau ir padėjau, kiek galėjau. Pergalė – mūsų!“

Lyderiu išliko britas Geraintas Thomas („Sky“). Aukščiausią vietą iš FDJ komandos bendroje įskaitoje užima A. Demaras (+33 sek.). Jis iš 17-os pozicijos pakilo į devintą. I. Konovalovas (+5.07) klasifikuotas 140-as

Iš 198-ių startavusių dviratininkų lenktynes tęsia 194.

Lenktynės, kurias sudaro 21-as etapas, baigsis liepos 23 dieną Paryžiuje.

31-erių metų I. Konovalovas „Tour de France“ lenktynėse dalyvauja antrą kartą. Pirmąsyk jis šiose varžybose jėgas išbandė 2010-ais metais.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS