Į veteranų slalomą jau taikosi ir elektromobiliai | Diena.lt

Į VETERANŲ SLALOMĄ JAU TAIKOSI IR ELEKTROMOBILIAI

  • 7

Kitą šeštadienį, sausio 13-ąją, Kaune vėl griaudės automobilių sporto veteranų ir svečių kalėdinio slalomo fiesta, kurią rengia Tarptautinė automobilių sporto veteranų asociacija (TASVA).

Pusę amžiaus gyvuojanti tradicija

Pernai spalio mėnesį vykęs masiškiausias, net 167 ekipažų sulaukęs tarptautinis „Kauno rudens“ ralis pažymėjo solidų pusės amžiaus jubiliejų.

Tuo pat metu pradžią įgavo ir dar viena unikali, iki šiolei gyvuojanti automobilių sporto tradicija – veteranų kalėdiniai ir velykiniai slalomai, kurių iniciatorius – tuometinis Kauno automobilininkų klubas.

Tradicinės veteranų varžytuvės, nors ir vadinamos kalėdiniu bei velykiniu slalomais, rengiami po didžiųjų metų švenčių. Vien todėl, kad nuslūgus jų šurmuliui veteranai pasijunta kur kas laisvesni, lengviau randantys laiko mieliems savo pomėgiams.

O be to ir šaltukas ar sniegelis, kurio sausio viduryje tikisi varžybų organizatoriai, nepamaišytų. Tada ir pergalė būtų dar saldesnė.

Varžysis dėl buvusių bendražygių taurių

Tradiciniais tapusius susitikimus slalomo aikštelėje rengianti TASVA neapsiriboja vien garbaus amžiaus veteranais.

Varžybų organizatoriai sausio 13-ąją laukia ne tik sporto meistrų veteranų, norinčių išmėginti jėgas VDU ŽŪA aikštelėse, bet ir automobilių sporto teisėjų-veteranų, autoklubų narių, rėmėjų, jaunimo, žmonių su negalia, svečių ir žiniasklaidos atstovų, suprantama, besivaržysiančių atskirose grupėse.

Savojoje grupėje lenktyniaus ir dailiosios lyties atstovės, kurių varžybos paprastai būna itin atkaklios ir dažnai nenuspėjamos.

Turnyro laimėtojai ir prizininkai džiaugiasi ne tik iškovotais prizais ir diplomais, bet ir jų buvusių bendražygių atminimo taurėmis, kurios paprastai randa garbingiausią vietą sportinių laimėjimų kolekcijoje.

Šiuos trofėjus vertinu labiausiai, nes jie man primena buvusius bendražygius ir varžovus, su kuriais praleista daugybė brangių ir įsimintinų akimirkų daugelyje šalies ir užsienio trasų.

„Šiuos trofėjus vertinu labiausiai, nes jie man primena buvusius bendražygius ir varžovus, su kuriais praleista daugybė brangių ir įsimintinų akimirkų daugelyje šalies ir užsienio trasų“, – kalbėjo tauragiškis, itin daug nusipelnęs ne tik šio krašto automobilių sportui, buvęs lenktynininkas ir talentingas treneris Romualdas Ščiuckas.

Ir šįsyk veteranai išsiveš vieno aktyviausių šių lenktynių dalyvių, buvusio Žemės ūkio akademijos dėstytojo, docento, LASF garbės teisėjo Evaldo Čerškaus atminimo taurę, kurią įsteigė Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas, buvusio ilgamečio LASF

prezidento Sigito Alesiaus (įsteigė LASF prezidentas Egidijus Janavičius), vieno šių tradicinių varžybų iniciatoriaus ir ilgamečio organizatoriaus Vidmanto Čiutelės (įsteigė TASVA direktorius Romualdas Mažuolis) ir kitų atminimo taures.

Pusės amžiaus sukaktį pažymintis veteranų slalomas jau peržengė šalies ribas ir tapo tarptautinėmis varžybomis.

Šįkart į Kauną atvyksta šalies automobilių sporto gerbėjams neblogai žinoma Latvijos sportininkų komanda, kurios sudėtyje Andris Stals, Italo Alsinš ir Andris Kalkis.

„Team Latvia“ lenktynininkai atsiveža ir specialiai slalomo varžyboms parengtą 1973 m. gamybos ZAZ 968 EVO, kurį, kaip teigia žinovai, su masinės gamybos zaporožiečiais sieja nebent pavadinimas.

Automobilių sporto veteranai iš tolimojo Sakartvelo David Chachanidze ir Levan Lomadze Lietuvoje prieš kelis metus debiutavo „Kauno rudens“ ralyje. Jiems labai patiko varžybų organizacija ir vyravusi draugiška atmosfera, todėl jie tapo nuolatiniais šio ralio dalyviais. O šiemet Davidas su Levanu jėgas išbandys ir veteranų slalome.

„Kadangi veteranai ir svečiai kitą šeštadienį varžysis daugiau nei dešimtyje grupių, slalomo varžybos vyks prie Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijos esančiose dviejose slalomo aikštelėse, o pačios lenktynės neprailgs nei patiems dalyviams, nei žiūrovams“, – patikino varžybų sporto komisarų kolegijos pirmininkas Gražvydas Smetonis.

Paraiškas į veteranų kalėdinio slalomo lenktynes jų organizatoriai priims varžybų vietoje lenktynių dieną nuo 8.30 val.

Iniciatyvą rodo dalyviai

LASF paskelbus veteranų kalėdinio slalomo nuostatus varžybų organizatoriai sulaukė ne kartą šioje šventėje dalyvavusio LR teismo eksperto Sergejaus Zverevo laiško.

Ne iš nuogirdų veteranų slalomo lenktynes pažįstantis didelis elektromobilių entuziastas tiesiai šviesiai paklausė – ar ne metas šias varžybas praturtinti atskira grupe, kurioje tarpusavyje varžytųsi elektromobilių vairuotojai?

„Iniciatyvos, ateinančios iš pačių varžybų dalyvių, turi tendenciją gyvuoti, – sakė veteranų slalomą rengiančios TASVA direktorius R. Mažuolis. – Todėl organizatorius labai pradžiugino šis pasiūlymas ir mes, su laiško autoriumi išdiskutavę visas peripetijas ir parengę nuostatus, ketiname elektromobilių entuziastus pakviesti varžytis jau velykiniame slalome, kurį planuojame surengti balandžio mėnesį“.

GALERIJA

  • Į veteranų slalomą jau taikosi ir elektromobiliai
  • Į veteranų slalomą jau taikosi ir elektromobiliai
  • Į veteranų slalomą jau taikosi ir elektromobiliai
  • Į veteranų slalomą jau taikosi ir elektromobiliai
  • Į veteranų slalomą jau taikosi ir elektromobiliai
  • Į veteranų slalomą jau taikosi ir elektromobiliai
  • Į veteranų slalomą jau taikosi ir elektromobiliai
  • Į veteranų slalomą jau taikosi ir elektromobiliai
  • Į veteranų slalomą jau taikosi ir elektromobiliai
A. Brazaičio, M. Tito, organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Čia ne pard

Vatnyku automob neatlaike konkurencijos

Dakaras

Baciuska startuos 2 prailaimi 1,5 min,Žala 15 .

Anonimas

juk koncervu tevai vazinejo tais laikais
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS