Išsilaikyti tarp lyderių V. Andrulytei sukliudė vandenį leidžiantis laivas | Diena.lt

IŠSILAIKYTI TARP LYDERIŲ V. ANDRULYTEI SUKLIUDĖ VANDENĮ LEIDŽIANTIS LAIVAS

  • 1

Pirmosiomis varžybų dienomis plaukusi pirmajame trejetuke, galutinėje pasaulio buriavimo taurės „Laser Radial“ klasės įskaitoje lietuvių buriuotoja Viktorija  Andrulytė liko 20 vietoje.

Pasak sportininkės, ryškų jos pasirodymo skirtumą varžybų pradžioje ir pabaigoje lėmė naujo laivo brokas – varžybų metu jis ėmė stipriai leisti vandenį.

„Paskutiniąsias dienas niekaip negalėjau suprasti, kas darosi ir kodėl visi laivai nuo manęs tolsta, nors iš principo taktiškai plaukiau gerai. Starto metu lygiai taip pat - likus kelioms minutėms, kai reikia įsibėgėti, man to padaryti nepavykdavo, aš ne tik atsilikdavau, bet mane tiesiog nešdavo į šoną. Esu šoke, man net nekilo mintis, kad naujas laivas gali taip leisti vandenį. Gaila, kad dėl to nukentėjo rezultatas. Tai atėmė iš manęs 10-tuką. Gal net trejetuką. Grįžusi namo ieškosiu priežasčių, kur ir kodėl leidžia“,- apmaudo neslėpė buriuotoja, po varžybų savo socialinių tinklų paskyroje patalpinusi įrašą, kurio pilnoje versijoje beveik pusantros minutės iš laivo bėga vanduo.

Pirmąsias dvi dienas V.Andrulytė buvo viena stabiliausiai „Laser Radial“ klasėje plaukiančių buriuotojų, visuose plaukimuose finišuodavo pirmajame dešimtuke ir bendroje įskaitoje buvo tarp lyderių. Tačiau nuo trečiosios dienos sportininkės rezultatai ženkliai krito, kas lėmė, jog galutinėje pasaulio taurės etapo Hyerese įskaitoje lietuvė iš 55 dalyvių liko 20.

Balandžio 30 dieną dešimt geriausiai per savaitę pasirodžiusių buriuotojų dėl pergalės varžysis Medalių plaukime, kurio rezultatai bus dvigubinami. Kol kas „Laser Radial“ klasėje pirmauja belgė Evi Van Ecker.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vv

Savaime pradėti gert vandenį neturėtų, konkurentės gal pasistengė.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS