Išskirtinis interviu su R. Meilutyte: paleidau plaukimą su pagarba ir meile | Diena.lt

IŠSKIRTINIS INTERVIU SU R. MEILUTYTE: PALEIDAU PLAUKIMĄ SU PAGARBA IR MEILE

„Dvejonės dėl karjeros, dėl plaukimo atsirado per paskutinius kelerius metus. Atėjo supratimas, kad man nebereikia plaukimo kaip priemonės save išreikšti“, – sako Rūta Meilutytė, šią savaitę paskelbusi pasitraukianti iš profesionalaus sporto.

Susitikusi su Nanook komandos žurnalistais Artūru Morozovu ir Berta Tilmantaite savo vaikystės namuose Kaune, R. Meilutytė davė pirmąjį ir vienintelį interviu po šio sprendimo. Visą pokalbį galite išgirsti „Nyla“ tinklalaidėje: https://nanook.lt/podcast/bijojau-gyvenimo-kuris-nera-plaukimas-ruta-meilutyte/

„Paleidau plaukimą su pagarba ir meile. Nejaučiu skaudulio. Esu dėkinga tai patirčiai. Tai buvo svarbiausias sprendimas mano gyvenime. Paleisti didžiulę dalį savęs ir nebijoti pradėti iš naujo“, – interviu mintimis dalinasi Rūta.

Būdama vos 15-os, Rūta laimėjo aukso medalį Londono Olimpinėse žaidynėse ir tapo jauniausia 100 m plaukimo krūtine čempione olimpinių žaidynių istorijoje. Iš viso per savo karjerą tarptautinėse žaidynėse ji laimėjo 20 aukso ir 10 sidabro medalių.

„15-os metų aš tikrai nežinojau, kas esu. Tiesiog buvau mergina iš Šilainių, svajotojas vaikas. Ir staiga tapau „Ta Rūta“. O kas yra už to, aš pati nesupratau“, – kalbėjo R. Meilutytė. Dabar ji tikisi ramiai pagyventi be režimo ir treniruočių, svarsto grįžti prie mokslų ir nori daugiau fotografuoti.

R. Meilutytės teigimu, šiam sprendimui ji brendo ilgą laiką, o jis pats – vienas sudėtingiausių jos gyvenime.

„Plaukimo dėka patyriau gyvenimą, apie kokį kadaise nebūčiau nė pagalvojusi. Turėjau galimybę pamatyti didelę dalį pasaulio, susipažinti ir dirbti su nuostabiais žmonėmis. Tai ypatinga patirtis ir dabar noriu tą patirtį, įgytus įgūdžius panaudoti naujoje distancijoje, šį kartą – už baseino ribų. Esu pasiruošusi pradėti naują gyvenimo etapą. Ačiū visiems mane šiame kelyje palaikiusiems ir ne tik“, – dėkojo sportininkė.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Birutė

Būk stipri,Rūtele,labai daug padarei dėl saves ir Lietuvai.Visada džiaugiuosi tavo pasirinkimais.O ką rašo pavyduoliai nekreip dėmesio,jie ir temoka tiek jausti pyktį kitiems,nes jie nesugeba nieko.

Mieloji Ruta

Visada busi musu cempione . Tavo deka Lietuvoje sujudo baseinu statybos . Ispopuliarejo plaukimas . Esi musu mylima ir labai gerbiama Ruta , nepaprastai daug pasiekusi ir garsinus Lietuva . Esi nusipelnus , noreciau tave apkabint ir padekot, o tavo sprendimas pats geriausias ir labai laiku . Gyvenk gyvenima suanduena!

To Geda

Koks geda? Kodel geda? Dopingo kontrole atvaro neklausius i tavo treniruote ir paima megini. Tai jei nesitreniruoji, reik paskui jaustis kaltam?? Kodel? Zmogui jauciu spaudimas jau iki gyvo kaulo igriso, tie visi komentarai apue begemotus, jegu zydejimo neisnaudojima ir tt. Dabar, jei nebutu sustojus, visa gyvenima tik plaukimui ir atiduotu, nes nieko kito ir nemoketu. O dabar, drasiai, subrendus pokyciams gyvenime, daryti tai, ka nori, o ne ko is jos laukia. Saunuole, sekmes tau Rutele!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS