Istorinė tinklininkių sėkmė: debiutuos olimpiadoje | Diena.lt

ISTORINĖ TINKLININKIŲ SĖKMĖ: DEBIUTUOS OLIMPIADOJE

  • 0

Lietuvos rinktinę, dalyvausiančią Paryžiaus olimpiadoje, papildė paplūdimio tinklinio duetas Monika Paulikienė ir Ainė Raupelytė. Ši mūsų šalyje populiari sporto šaka iki šiol neturėjo atstovų olimpinėse žaidynėse.

Tikslą pasiekė Čekijoje

Kad M. Paulikienė ir A. Raupelytė užsitikrino olimpinius kelialapius, paaiškėjo Čekijoje surengtame paskutiniame atrankos turnyre „Beach Pro Tour Elite16“.

Ikiolimpinės atrankos reitingų lentelės 17-oje vietoje įsitvirtinusios lietuvės pirmame turnyro rate susitiko su pozicija žemiau buvusiomis ispanėmis Liliana Fernandez ir Paula Soria.

Pagal reitingą į olimpines žaidynes pateks aštuoniolika porų, tad jau prieš mačą tapo aišku, kad Lietuvos ir Ispanijos paplūdimio tinklininkės užsitikrino bilietus į Paryžių, nes Čekijoje anksčiau iš kovų pasitraukė ir įskaitos taškų kraičio pakankamai nepapildė duetai iš žemesnių vietų.

M. Paulikienė ir A. Raupelytė nugalėjo ispanes 2:1 (20:22, 21:18, 15:12), o antrame rate 2:0 (23:21, 21:15) – patyrusias Brazilijos atstoves Agathą Bednarczuk ir Rebeccą Cavalcanti Barbosą Silvą.

Į pagrindines „Elite16“ varžybas iškopusių Lietuvos paplūdimio tinklininkių C grupėje laukė trečią vietą pasaulio reitinge užimančios brazilės Carolina Solbeg ir Barbara Seixas de Freitas, taip pat italės Valentina Gottardi ir Marta Menegatti, vokietės Svenja Mueller ir Cinja Tillmann.

Mūsiškės 0:2 (17:21, 14:21) pralaimėjo V. Gottardi ir M. Menegatti, 1:2 (19:21, 21:18, 9:15) – S. Mueller ir C. Tillmann, o vakar susikovė su C. Solbeg ir B. Seixas de Freitas.

Olimpiniai kelialapiai sportininkėms bus oficialiai įteikti birželio 10-ąją, paskelbus atnaujintus reitingus.

Olimpinėse moterų paplūdimio tinklinio varžybose dalyvaus iš viso 24 duetai.

Vyrai kovos Latvijoje

Lietuvos vyrų paplūdimio tinklinio rinktinė olimpinį kelialapį medžios Jūrmaloje.

Birželio 13–16 d. Latvijos kurorte vyks „Tautų taurės“ varžybų finalo etapas. Dvylika stipriausių vyrų ir moterų duetų kausis dėl paskutinių bilietų į Paryžiaus žaidynes. Majorų paplūdimyje per keturias dienas bus sužaistos 76 rungtynės.

Vyrų turnyre, kuriame mūsų šaliai atstovaus Patrikas Stankevičius ir Audrius Knašas, Artūras Vasiljevas ir Robertas Juchnevičius, taip pat varžysis Austrijos, Belgijos, Ispanijos, Prancūzijos, Vokietijos, Izraelio, Latvijos, Norvegijos, Lenkijos, Portugalijos, Slovėnijos, Šveicarijos ir Švedijos tinklininkai.

Rinktinėje – R. Leleivytė

Paaiškėjo, kas atstovaus mūsų šaliai Paryžiaus olimpinių žaidynių moterų dviračių plento grupinėse lenktynėse. Tai – Rasa Leleivytė.

Olimpinis kelialapis Lietuvai atiteko pagal šalių reitingą. R. Leleivytė buvo vienintelė mūsų dviratininkė, per olimpinės kvalifikacijos laikotarpį pasaulio reitingo taškų (68) pelniusi varžybose užsienyje.

2021 m. Europos čempionato bronzos medalio laimėtoja R. Leleivytė iš Italijos komandos „Aromitalia-3T-Vaiano“ startuos 158 km grupinėse lenktynėse.

Be to, dviračių treko daugiakovės (omniumo) varžybose dalyvaus Olivija Baleišytė, o sprinto ir keirino – 2020 m. Europos čempionato bronzos medalio laimėtojas ir pasaulio taurės varžybų prizininkas Vasilijus Lendel.

R. Leleivytė ir O. Baleišytė dalyvavo 2020 m. Tokijo olimpiadoje.

Pastarąjį kartą Lietuva olimpiniais dviratininkų medaliais džiaugėsi 2000-aisiais, kai Sidnėjuje bronzą iškovojo Diana Žiliūtė.

Kaupia kelialapius

Teisę varžytis Paryžiaus olimpinėse žaidynėse šiuo metu turi 41 (įskaičius M. Paulikienę ir A. Raupelytę) Lietuvos sportininkas.

Tarp jų daugumą sudaro akademinių valčių, baidarių ir kanojų irkluotojai (13) ir plaukikai (7).

Tokijo olimpiadoje mūsų šalį reprezentavo 42 atletai, o 2016 m. Rio de Žaneire – 67.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS