J. Šuklinui – pasaulio čempionato bronza (kaip sekėsi kitiems?) | Diena.lt

J. ŠUKLINUI – PASAULIO ČEMPIONATO BRONZA (KAIP SEKĖSI KITIEMS?)

  • 0

J. Šuklinui – bronza, I. Navakauskas finišavo penktas

Planetos baidarių ir kanojų pirmenybių Rusijos sostinėje sprinto - 200 m -rungties bronzos medalį iškovojo 2012 metų Londono vasaros olimpinių žaidynių vicečempionas kanojininkas Jevgenijus Šuklinas, o universiados čempionas baidarininkas Ignas Navakauskas užėmė penktą vietą.

Vyrų vienviečių kanojų 200 m rungties finale sekmadienį J.Šuklinas, aplenkęs kanojininkus iš Ispanijos, Vokietijos, Baltarusijos, Kinijos, Portugalijos ir Kanados, sugaišo 38,423 sekundės ir užėmė trečią vietą.

Pasaulio čempiono titulas atiteko olimpiniam čempionui ukrainiečiui Jurijui Čebanui (38,137 sek.), o sidabrą iškovojo rusas Aleksejus Korovaškovas (38,143 sek.).

Vyrų vienviečių baidarių 200 m rungties finale I.Navakauskas po puikaus starto kurį laiką pirmavo, tačiau išsaugoti persvaros nesugebėjo bei, aplenkęs varžovus iš Serbijos, Lenkijos, Ekvadoro ir Slovakijos, liko penktas - 34,460 sekundės.

Pasaulio čempiono titulas šioje rungtyje atiteko kanadiečiui Markui De Jonge'ui (33,961 sek.), sidabro medalį iškovojo švedas Petteris Meningas (34,088 sek.), o bronzos apdovanojimus pelnė kartu finišavę britas Edwardas McKeeveris bei ispanas Saulis Cravioto Rivero (po 34,270 sekundės).

Baidarininkai  sprinto rungtyje liko penkti

Pasaulio baidarių ir kanojų čempionato Rusijos sostinėje sprinto (200 m)rungties finale sekmadienį penktą vietą užėmė baidarininkai Aurimas Lankas bei Edvinas Ramanauskas.

Vyrų dviviečių baidarių finale lietuviai 200 m distanciją įveikė per 31,083 sekundė bei aplenkė įgulas iš Rusijos, Argentinos, Lenkijos ir Vengrijos.

Planetos čempionų titulas atiteko serbams Nebojšai Grujičiui ir Marko Novakovičiui (30,500 sek.), sidabro medalius pelnė vokiečiai Ronaldas Rauhe'as bei Tomas Liebscheris (30,606 sek.), o bronzos apdovanojimais tenkinosi prancūzai Sebastienas Jouve'as ir Maxime'as Beaumont'as (30,884 sek.).

Finale A.Lanką bei E.Ramanauską dar aplenkė ir ketvirtą vietą užėmę britai Liamas Heathas bei Jonathanas Schofieldas (31,033 sekundės).

Prezidentė pasveikino irkluotoją

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino irkluotoją Jevgenijų Šukliną Rusijos sostinėje Maskvoje vykstančiame pasaulio baidarių ir kanojų irklavimo čempionate vienviečių kanojų 200 m rungties finale iškovojus trečiąją vietą.

„Dar kartą įrodėte, kad esate tarp stipriausių planetos irkluotojų. Džiaugiuosi ir didžiuojuosi, kad Lietuvos garbę gina tokie talentingi, ištvermingi ir savimi pasitikintys sportininkai, tampantys pavyzdžiu jaunajai kartai“, - sakoma šalies vadovės sveikinime.

Prezidentė padėkojo sportininkui, visomis jėgomis garsinančiam šalies vardą ir palinkėjo, kad ši pergalė suteiktų įkvėpimo būsimoms varžyboms.

Premjeras A. Butkevičius sveikina

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius sveikina Jevgenijų Šukliną Maskvoje vykusiame pasaulio baidarių ir kanojų irklavimo čempionate jau ketvirtą kartą iškovojus bronzos medalį.

„Nuoširdžiai sveikinu puikų rezultatą pasiekusį Lietuvos sportininką J. Šukliną. Kiekvienas laimėjimas stiprina ne tik sportininkų valią bei pasitikėjimą savo jėgomis, bet ir ugdo patriotiškumą, garsina Lietuvos vardą visame pasaulyje“, – sako premjeras linkėdamas dar daug sėkmingų startų ateityje.

J. Šuklinas prieš šią pergalę pasaulio čempionatuose jau yra iškovojęs tris bronzos medalius – 2006 m., 2007 m. ir 2009 m.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS