Jauniesiems Lietuvos vandensvydininkams – išmėginimas Švedijoje | Diena.lt

JAUNIESIEMS LIETUVOS VANDENSVYDININKAMS – IŠMĖGINIMAS ŠVEDIJOJE

  • 0

Šalies jaunimo (U-17) ir jaunių (U-15) vandensvydžio rinktinės penktadienį išvyksta į Švediją, kur dalyvaus Europos Šiaurės ir Baltijos jūros šalių vandensvydžio jaunimo ir jaunių čempionate. Čia jaunieji Lietuvos vandensvydininkai susigrums su trimis ekipomis – trenerių vertinimu, visų ekipų šansai pasidabinti auksu panašūs.

Kaip aiškino U-17 Lietuvos vandensvydžio rinktinės vyriausiasis treneris Nerijus Papaurėlis, turnyre dalyvaus keturios komandos: Suomija, Švedija, Danija ir Lietuva. Šiemet daug rinktinių nėra, būna, dar prisijungia latviai, kartais norvegai.

Čempionatas vyksta rato sistema, visos komandos sužais viena su kita ir pagal surinktus taškus pirmos dvi iš grupės keliaus į finalą, o trečia ir ketvirta kovos dėl bronzos.

Favoritus įvardyti sunku

„Keturios minėtos rinktinės, sakyčiau, apylygės. Prieš dvejus metus, kai vaikinams buvo 15 metų, Alytuje likome tik ketvirti, bet porą rungtynių pralaimėjome vieno įvarčio skirtumu, o susitikime dėl trečios vietos suomiams nusileidome baudinių serijoje, po pagrindinio laiko rezultatas buvo lygus“, – buvusias rinktinių akistatas prisiminė N. Papaurėlis.

Šių metų pavasarį visos komandos taip pat rungtyniavo Europos tautų taurės turnyre Brno. Ten mūsų jaunimas pelnė šeštą vietą, danai buvo ketvirti, švedai liko aštunti, o suomiai – devinti. Čekijoje pogrupyje Lietuvos vandensvydininkai susitiko tik su Danijos rinktine ir pralaimėjo po labai atkaklios kovos, praleidę įvartį paskutinėmis sekundėmis.

„Komandos lygios ir kova bus įnirtinga, viską gali lemti smulkmenos – pamatysime, kaip susiklostys turnyro baigtis. Kai kurie pagrindiniai mūsų žaidėjai prieš čempionatą sirgo, kokios dabar bus formos, sunku pasakyti. Be abejo, kausimės ir stengsimės laimėti“, – žadėjo vyriausiasis treneris.

Pergalės skonio jau paragavę

Šiuose turnyruose, anot N. Papaurėlio, jaunuoliai visada siekia tik pirmos vietos. Juolab, kad pernai varžybos vyko Danijoje ir abi nacionalinės rinktinės buvo pirmos.

„Visuomet taikomės į aukščiausias vietas, iš tų šalių per pastarąjį dešimtmetį, tikriausiai, esame nusiraškę daugiausia titulų. Žinoma, visko gali nutikti, ekipos panašaus pajėgumo“, – komentavo strategas.

Komanda, pastebėjo N. Papaurėlis, yra jauna, pusei žaidėjų, kurie pernai laimėjo U-15 čempionatą, tik sueis 16 metų, tačiau vaikinai jau pajutę pergalės skonį. Kai kurie būdami metais jaunesni 2018-aisiais rungtyniavo su septyniolikmečiais.

Užsidegimo netrūksta ir jaunėliams

Tuo metu U-15 Lietuvos vandensvydžio rinktinės vyriausiojo trenerio Tadeušo Pašuko manymu, galimybes lipti ant nugalėtojų pakylos turi ir vyresni, ir jaunesni Lietuvos vandensvydininkai.

„U-15 rinktinė dalyvavo turnyre Čekijoje, grįžome tik pirmadienį, tad turėjome gerą progą pasirengti ateinančiam savaitgaliui“, – kalbėjo treneris, pažymėjęs, kad septyniolikmečiai tokio šanso negavo.

Kiek anksčiau Vilniuje, tiesa, vyko didelis Baltic Amadeus taurės turnyras, kur žaidė abi rinktinės: jaunimas ten iškovojo antrą vietą, jauniai – penktą.

„Vyrukai nepaisant amžiaus nusiteikę gerai, jie labai nori važiuoti, atstovauti Lietuvai ir laimėti. Yra kiti dalykai – sunkoka derinti sportą su mokslais, treniruotes baigiame vėlai, po to anksti reikia keltis į mokyklą“, – šyptelėjo T. Pašukas.

Nežiūrint to, jo teigimu, visi yra motyvuoti, nelengva buvo net atrinkti nacionalinės U-15 komandos tryliktuką. Treniruočių stovykloje Elektrėnuose jaunuolių buvo gal 18 ir tai dar ne visi, galėję važiuoti, o į čempionatą teko paimti tik 13, daugiau neįmanoma.

N. Papaurėlis pridėjo, kad apie jaunuolių perspektyvas atstovauti suaugusiųjų Lietuvos vandensvydžio rinktinei dar anksti, bet tokių tikrai galėtų būti ne vienas. „Dabar išskirti nevertėtų, jiems visiems dar reikia daug dirbti“, – sakė vienas šalies vandensvydžio ateitį „vairuojančių“ trenerių.

GALERIJA

  • Jauniesiems Lietuvos vandensvydininkams – išmėginimas Švedijoje
  • Jauniesiems Lietuvos vandensvydininkams – išmėginimas Švedijoje
LVSF nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS