Jaunių merginų tinklinio rinktinė įgūdžius tobulino stovykloje Kaune | Diena.lt

JAUNIŲ MERGINŲ TINKLINIO RINKTINĖ ĮGŪDŽIUS TOBULINO STOVYKLOJE KAUNE

  • 0

Lietuvos jaunių (iki 16 metų) merginų tinklinio rinktinės kandidatės savaitgalį dalyvavo treniruočių stovykloje Kaune, kur tęsė pasirengimą artėjančiam Baltijos taurės turnyrui bei Europos čempionato atrankai.

„Šioje stovyklėlėje didžiausią dėmesį skyrėme kamuolio valdymui, padavimo-priėmimo gerinimui. Stipriai padirbėjome su užtvaromis, kurios yra sunkiausias elementas ir su juo rečiausiai dirbama. Stebėjome vyrų rungtynes ir kiekviena mergina turėjo stebėti savo pozicijų žaidėjus bei analizuoti jų veiksmus. Daugiau kažką nuveikti per tris dienas yra sudėtinga“, – kalbėjo Lietuvos jaunių rinktinės trenerė Jolita Kontvainienė.

Pirmoji kandidačių stovykla buvo surengta rugpjūčio pradžioje. Tuomet išryškėjo komandos branduolys bei sumažėjo kandidačių sąrašas.

„Kiekvienoje stovykloje matome, kad žaidėjos progresuoja. Tik žinoma, būtų dar geriau jei galėtume susirinkti dažniau“, – teigė trenerė.

Ši Lietuvos jaunių karta pasižymi gerais duomenimis. Trenerius tenkina ir merginų atsidavimas. J. Kontvainienė įsitikinusi, kad galima sulipdyti įdomią ir perspektyvią komandą. Stovyklos metu jaunių rinktinė sužaidė dvejas kontrolines rungtynes su vyresne – jaunimo – rinktine.

„Kaip parodė ir rungtynės, turime dvi lyderes, apie kurias sukasi žaidimas. Vedėme statistiką, kuri taip pat parodė, kad naudingumo išsiskiria dvi žaidėjos. Dar keletas tinklininkių savo lygiu jas vejasi“, – sakė J. Kontvainienė.

Nors draugiškose rungtynėse Lietuvos jaunės išbandė jėgas prieš iš dvejais metais vyresnių žaidėjų sudarytas komandas, abu pralaimėjimai patirti po atkaklių kovų rezultatais 1-3.

„Vyresnės varžovės laimėjo, nes jų sugebėjimai ir greičiai yra didesni. Nepaisant to, sugebėjome po vieną setą laimėti ir vien tai džiugina. Kiti setai taip pat nebuvo smarkiai pralaimėti. Merginos naudos įgavo labai daug. Pamatėme, kur yra mūsų silpniausios vietos“, – aiškino trenerė.

J. Kontvainienė teigia, kad šiuo metu Lietuvos rinktinėje savo vietas praktiškai yra užsitikrinusios 10 žaidėjų. Dėl likusių vietų turėtų kovoti keletas tinklininkių, kurias bus stengiamasi patikrinti artimiausiose stovyklose.

„Visos 21 žaidėjos, kuri dalyvavo pirmoje stovykloje, mes neturime galimybių sukviesti, todėl stengiamės kviesti vis kitus žmones, kurie pretenduotų į paskutines vietas rinktinėje. Norime, kad visos kandidatės būtų šalia ir išsaugotų motyvaciją patekti į komandą“, – pabrėžė J. Kontvainienė.

Dėl dabartinės situacijos Baltijos šalyse ir kelionių ribojimų, Lietuvos rinktinė neišvyks į planuotą turnyrą Latvijoje. Vietoje to spalio 3-4 dienomis bus organizuojamas turnyras Kaune. Jame turėtų dalyvauti aštuonios komandos.

„Tai bus antras pasiruošimo etapas, skirtas žaidybiniams elementams. Nepavyks išvykti į Latvija, tai tobulinsimės Lietuvoje“, – pridūrė J. Kontvainienė.

GALERIJA

  • Jaunių merginų tinklinio rinktinė įgūdžius tobulino stovykloje Kaune
  • Jaunių merginų tinklinio rinktinė įgūdžius tobulino stovykloje Kaune
  • Jaunių merginų tinklinio rinktinė įgūdžius tobulino stovykloje Kaune
LTF nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS