Jubiliejaus proga – tarptautinės akmenslydžio varžybos | Diena.lt

JUBILIEJAUS PROGA – TARPTAUTINĖS AKMENSLYDŽIO VARŽYBOS

  • 0

„Ne tik paminėjome sukaktį, bet ir dėliojame planus į priekį“, – po Kaune surengto tarptautinio akmenslydžio (kerlingo) turnyro sakė jį suorganizavusio šio miesto klubo vadovė Asta Vaičekonytė.

Pasidalijo prisiminimais

Kauno ledo rūmuose įvykusiose varžybose jėgas išmėgino dvylika komandų iš Lietuvos, Latvijos ir Ukrainos. Buvo paminėtas organizatoriaus – „Kaunas Curling Club“ – dešimties metų jubiliejus.

„Turnyras puikiai pavyko. Atvyko tiek dalyvių, kiek ir tikėjomės sulaukti. Rungtyniavome, pasidalijome prisiminimais", – kalbėjo A. Vaičekonytė.

Per tris dienas sužaista net 30 rungtynių, tarp jų buvo nemažai intriguojančių akistatų. Svečių ekipos buvo aukšto lygio: Latvijoje akmenslydis itin populiarus, ukrainiečių gretose – pasaulio ir Europos kurčiųjų čempionai.

Sėkmingiausiai pasirodė mišrus Latvijos kolektyvas „ForUs“. Sidabro medaliai teko Lietuvos čempionei „LTwomen ekipai, o bronza džiaugėsi Ukrainos vyrų komanda.

Sėkmė: „Kaunas Open“ turnyro sidabro medalius iškovojo „LTwomen“ komanda. / E. Šemioto / LKA nuotr.

Permainingas finalas

Finale „ForUs“ po atkaklios kovos 8:6 pranoko „LTwomen“. Sužaidus tris kėlinius, lietuvės dar pirmavo 3:1, bet vėliau iniciatyvą perėmė Latvijos atstovai.

„LTwomen“ komandai atstovavo Nika Šilova, Olga Dvojeglazova, Justina Zalieckienė ir Rūta Blažienė.

Ukrainos vyrų komanda mažajame finale 11:5 pranoko savo šalies mišrią ekipą.

Mačą dėl penktos vietos laimėjusi Lietuvos mišri komanda „Lteam“ (Paulius Rymeikis, Mintautė Jurkutė, Donatas Kiudys, Miglė Kiudytė) 9:7 įveikė „Xteam“ (Konstantinas Rykovas, Akvilė Rykovė, Mindaugas Balvočius, Ana Gololobova).

Per tris „Kaunas Open“ turnyro dienas dvylika komandų sužaidė 30 rungtynių.

Turnyre taip pat varžėsi Ukrainos moterų komanda ir „Kaunas Curling Club“, „De Arch“, „Slydžio“, „New“ ir „IceSurfers“ ekipos.

Tikisi WCT turnyrų

Kauno akmenslydžio sporto centras, kuriame profesionaliai prižiūrimi trys kerlingo ir du bavariško akmenslydžio takeliai, Kauno ledo rūmuose veikia nuo rugsėjo 11-osios.

„Susidomėjimas šia sporto šaka auga. Vien tai, kad akmenslydžio mėgėjams nebereikia kažkur kitur važiuoti treniruotis ir žaisti, yra didelis pranašumas“, – džiaugėsi A. Vaičekonytė.

Šiemet Kaune planuojama surengti Lietuvos čempionatą. Be to, antrą kartą bus rengiamas praėjusį sezoną pasiteisinęs Lietuvos kerlingo asociacijos (LKA) taurės turnyras, susidedantis iš kelių etapų.

„Labai norėtume, kad Kaune vyktų pasaulio kerlingo turo (WCT) turnyrai. Tiek latviai, tie estai labai sėkmingai juos organizuoja. Mūsų komandos, žaisdamos su lyderiais, sparčiau tobulėtų. Svajojame drąsiai – WCT turnyrą surengti pas mus jau kitąmet“, – pabrėžė A. Vaičekonytė.

GALERIJA

  • Jubiliejaus proga – tarptautinės akmenslydžio varžybos
E. Šemioto / LKA nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS