A. Juknevičius sėkmingai išlaikė ketvirtojo Dakaro ruožo kantrybės išbandymą | Diena.lt

A. JUKNEVIČIUS SĖKMINGAI IŠLAIKĖ KETVIRTOJO DAKARO RUOŽO KANTRYBĖS IŠBANDYMĄ

  • 1

Daugeliui dalyvių vakar Dakare teko išgyventi pramuštų ratų košmarą, tačiau šiandien sunkiausias pasaulio ralio maratonas stabdžių pedalo nespaudė ir iš lenktynininkų vėl pareikalavo maksimalios koncentracijos ir ištvermės.

Labiausiai Dakare patyręs lietuvis Antanas Juknevičius trečiajame greičio ruože vargęs su pradurtais ratais, ketvirtajame žadėjo būti kantresnis. Savo pažadą ištesėjęs „KREDA“ ekipažas finišavo 24-toje pozicijoje.

Prie starto linijos A. Juknevičius stojo 36-tas vietoje, bet vėliau kilo į viršų. Neutralizacijos zonoje sutiktas ekipažas buvo puikiai nusiteikęs ir tikino, kad viskas vyksta pagal planą – padangos sveikos, pavyko išvengti ir navigacinių klaidų. Visgi vėliau, ratų keitimo įgūdžius ekipažui pademonstruoti teko, tačiau šį kartą krito vos vienas ratas.

„Na ir reikalų čia šiandien, manau, kad padarėm viską, ką galėjom. Paaukojom tik vieną ratą, išvengėm navigacinių klaidų. Greičio ruožas labai įvairus, o jau akmenukų! Kelio knygoje buvo parašyta, kad gausime daug smėlio, tai smėlio beveik nebuvo. Kuo sunkiau – tuo geriau", - pasakojo „KREDA“ komandos pilotai.

Greičio ruožą be didelės konkurencijos laimėjo Dakaro misteris, Stephanas Peterhanselis trasą įveikęs per 4 valandas ir 4 minutes. Antroje vietoje, katarietis Nasseras Al-Attiyah atlisikęs daugiau nei dvejomis minutėmis. Trečias – vakar dienos nugalėtojas, ispanas Carlosas Sainzas.

Dakaro ralis artėja link vidurio. Rytoj dalyvių kelias nuo Al Ula iki Riyadho pagaliau turėtų vingiuoti smėlynuose tarp gigantiškų uolų.

GALERIJA

  • A. Juknevičius sėkmingai išlaikė ketvirtojo Dakaro ruožo kantrybės išbandymą
  • A. Juknevičius sėkmingai išlaikė ketvirtojo Dakaro ruožo kantrybės išbandymą
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Sėkmės Anatanai

tau tik sėkmės. Ir tavo neprastam šturmanui Daariuuui!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS