K. Dombrovskis sužibėjo Europos biatlono čempionate | Diena.lt

K. DOMBROVSKIS SUŽIBĖJO EUROPOS BIATLONO ČEMPIONATE

  • 0

20 taiklių šūvių iš 20. Vienose svarbiausių sezono varžybų – Europos čempionate – biatlonininkas Karolis Dombrovskis pasirodė nepriekaištingai ir už nugaros paliko beveik 100 varžovų.

Dušnikos Zdrujuje (Lenkija) prasidėjusio Europos biatlono čempionato vyrų asmeninėse 20 km lenktynėse Lietuvos atstovas užėmė 16 vietą tarp 114 biatlonininkų bei pasiruošimą pasaulio čempionatui tęs pozityviomis nuotaikomis.

„Pagrindinis tikslas buvo susitvarkyti su šaudymu, kadangi prieš keletą dienų Anterselvoje vyko individualios varžybos, kur irgi pirmose trijose šaudymo zonose pataikiau viską, bet paskutinėje kažkas nepasisekė. Šiandien jaučiau, kad galiu pakartoti tą rezultatą, o ketvirtame šaudyme reikėjo „padaryti“ tą nulį“, – po varžybų pasakojo K.Dombrovskis.

Praėjusią savaitę pasaulio taurės etape Anterselvoje (Italija) analogiškoje rungtyje biatlonininkas „uždirbo“ dvi baudos minutes bei tenkinosi 65 vieta. Jei sportininkui būtų pavykę uždengti visus taikinius ir paskutiniame šaudyme, jis būtų atsidūręs tarp 40-ies geriausiųjų bei iškovojęs pirmus karjeroje įskaitinius pasaulio taurės taškus.

„Pats nustebau, kai pasiekiau ketvirtą šaudymą ir pataikiau viską, nes jaučiausi „atsijungęs“. Tas šaudymas buvo žymiai užtikrintesnis nei pirmas šaudymas stovint – anas buvo lėtokas, ilgai taikiausi ir tiesiog norėjau pataikyti“, – teigė K.Dombrovskis.

2016-2017 metų sezoną vienas rinktinės lyderių pradėjo sėkmingai, tačiau tarpušvenčiu jį „aplankė“ ligos. K.Dombrovskis buvo priverstas praleisti ketvirtą pasaulio taurės etapą Oberhofe (Vokietija), o praleistos treniruotės atsiliepė ir sportinei formai.

Pats nustebau, kai pasiekiau ketvirtą šaudymą ir pataikiau viską, nes jaučiausi „atsijungęs“.

„Susirgau švenčių laikotarpiu, praleidau pasaulio taurės etapą Oberhofe. Po to treneriai priėmė sprendimą, kad turiu vykti į Europos čempionatą, turbūt dėl startų trūkumo, – sakė biatlonininkas. – Dar ir dabar jaučiasi ligos pasekmės, fizinis pajėgumas šiuo metu yra maždaug 75 procentai. Jaučiu, kad su kiekviena diena, su kiekvienomis varžybomis, sportinė forma po truputį gerėja. Tačiau kai sirgau, visi kiti treniravosi ir gavosi spraga.“

Šį sezoną K.Dombrovskis šaudo įspūdingu 88,2 proc. taiklumu ir pagal taiklumą tarp pasaulio taurės dalyvių užima net devintą vietą!

„Džiaugiuosi dėl šaudymo, šį sezoną jis dar pagerėjo. Jaučiau, kad galiu taikliai šaudyti ir šiandien, nes priėjimas į šaudyklą nebuvo sunkus – nuokalnė. Tik apmaudu dėl fizinės formos, kasmet vis kas nors nutinka – praėjusiais metais sukabino nugarą, pernai persitreniravau, o šiemet liga. Vėl užlipau ant to paties grėblio“, – sakė K.Dombrovskis.

Kitas Lietuvos atstovas Rokas Suslavičius šaudykloje suklydo keturis kartus (2+1+0+1) bei užėmė 81 vietą.

Varžybose dominavo rusai: Aleksandras Loginovas užėmė pirmą vietą, Aleksejus Sliepovas – trečią (atsiliko 53,6 sek.), Jurijus Šopinas – ketvirtą (+1 min. 2,3 sek.), Aleksejus Volkovas – penktą (+ 1 min. 35,6 sek.), o Dmitrijus Malyško – šeštą (+ 1 min. 48,5 sek.). Sidabras atiteko bulgarui Krasimirui Anevui, nugalėtojui pralaimėjusiam vos 11,4 sek.

Biatlonininkų Europos čempionate dar laukia sprinto bei persekiojimo rungtys. Po jų Lietuvos sportininkai vyks į aukštikalnes Italijoje, kur pratęs pasirengimą vasario 9-19 dienomis Austrijoje vyksiančiam pasaulio čempionatui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS