Kanojininkas H. Žustautas papildė medalių kolekciją | Diena.lt

KANOJININKAS H. ŽUSTAUTAS PAPILDĖ MEDALIŲ KOLEKCIJĄ

  • 0

Europos baidarių ir kanojų irklavimo jaunimo (iki 23 metų) ir jaunių (iki 18 metų) čempionate lietuviai iškovojo du medalius. Rumunijoje vykusiame čempionate sidabrą iškovojo Vadimas Korobovas, bronzą laimėjo Henrikas Žustautas.

Jaunimo čempionato finale kanojininkas H. Žustautas 200 m distanciją įveikė per 39.768 sek ir užėmė trečią vietą. Lietuvį aplenkė Europos čempionu tapęs baltarusis Hlebas Saladucha (39.216 sek) ir sidabrą laimėjęs čekas Martinas Fuksa (39.400 sek).

Šį sezoną H. Žustautas apgynė pasaulio jaunimo čempiono titulą ir su trenksmu įsiveržė į suaugusiųjų sportą. 21 metų kanojininkas laimėjo Europos žaidynes, pasaulio taurės varžybų etapą, pasaulio čempionate užėmė penktą vietą ir iškovojo Lietuvai kelialapį į kitų metų Rio de Žaneiro olimpiadą.

Sėkmingi metai buvo ir šių metų pasaulio jaunių čempionui V. Korobovui. Europos jaunių pirmenybėse Rumunijoje kanojininkas iš Lietuvos iškovojo sidabro medalį. 200 m distanciją V. Korobovas finale įveikė per 40.688 sek. Lietuvį aplenkė tik čempionu tapęs rusas Artiomas Pronas (40.544 sek).

Į du jaunimo čempionato finalus pateko Rūta Dagytė. 500 m distancijoje lietuvė užėmė šeštą vietą, 200 m distancijoje ji buvo aštunta. Finaluose kovojo dar dvi Lietuvos irkluotojų įgulos. Jaunimo grupės dviviečių baidarių 200 m finale septintą vietą užėmė Rokas Puzonas ir Simonas Maldonis. Jaunių keturviečių baidarių 500 m varžybose devintą vietą užėmė Lietuvos kvartetas Povilas Domeika, Rytis Romeika, Povilas Dambrauskas ir Lukas Janušaitis.

Iš viso Europos jaunimo ir jaunių čempionate dalyvavo 24-ios Lietuvos baidarių ir kanojų irkluotojų įgulos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS