Kanojininkas V. Korobovas pateko į Europos čempionato finalą | Diena.lt

KANOJININKAS V. KOROBOVAS PATEKO Į EUROPOS ČEMPIONATO FINALĄ

  • 0

Penktadienį Plovdive prasidėjo Europos baidarių ir kanojų irklavimo čempionatas. Pirmąją varžybų dieną bilietą į finalą iškovojo Vadimas Korobovas.

V.Korobovas pusfinalyje laimėjo savo C-1 1000 metrų plaukimą ir pateko į A finalą.

Osvaldas Murza ir Jevgenijus Kuračionokas C-2 1000 metrų pusfinalio plaukime finišavo šešti ir galutinėje įskaitoje užėmė 12 vietą.

Baidarių 500 m pusfinalyje Aurimas Lankas, Mindaugas Maldonis, Edvinas Ramanauskas ir Simonas Maldonis finišavo penkti ir pateko į B finalą.

„Jeigu pakartosime praėjusių metų pasiekimą ir Europos čempionate iškovosime du medalius, tai bus puikus rezultatas. Tikimės, kad ant prizininkų pakylos užkops H.Žustautas. Nors pakeitus olimpines distancijas, 200 m tapo neolimpine rungtimi ir Henrikas daugiau dėmesio skiria 1000 m nuotoliui, šių metų varžybose jis įrodė, kad sprinte išliko tarp pasaulio lyderių. R.Nekriošiaus ir A.Olijniko duetas jau subrendo ir turi pakankamai patirties laimėti medalius Europos ar pasaulio čempionatuose. Kitose distancijose vyksta kartų kaita. Šį sezoną sėkmingai į suaugusiųjų varžybas perėjo A.Seja, kuriam tai bus debiutas Europos čempionate, kitas debiutantas V.Korobovas iš sprinto persikvalifikuoja į ilgą nuotolį, todėl sunku iškart tikėtis aukščiausių vietų, o baidarė keturvietė – vis dar komplektacijos periode, tai nauja distancija ir sunku prognozuoti, kaip seksis naujai suformuotai įgulai“, – prieš čempionatą sakė Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacijos generalinis sekretorius ir treneris Romas Petrukanecas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS