E. Benkunsko karjeros įrašuose – magiškas skaičius | Diena.lt

E. BENKUNSKO KARJEROS ĮRAŠUOSE – MAGIŠKAS SKAIČIUS

  • 0

„Rezultatus subrandina darbas ir didelis noras“, – tvirtino Edgaras Benkunskas, trečias tarp mūsų šalies daugiakovininkų, dešimtkovėje surinkusių per 8 tūkst. taškų.

Austrijoje įvykusiose prestižinėse daugiakovių varžybose „Hypo Meeting Götzis“ startavęs E. Benkunskas tarp 22 dešimtkovės dalyvių buvo dešimtas – 8 098 taškai.

24-erių metų kaunietis 100 m nubėgo per 11,02 sek., 110 m su barjerais – per 14,51 sek., 400 m – per 50,65 sek., 1 500 m – per 4 min. 52,96 sek., į tolį nušoko 7,02 m, rutulį nustūmė 15,91 m, į aukštį iššoko 2 m, o su kartimi – 4,70 m, diską numetė 45,44 m, ietį – 69,67 m ir pagerino asmeninį dešimtkovės rekordą (buvo 7 947 tšk.).

Iki šiol daugiau nei 8 tūkst. taškų taip pat buvo surinkęs Lietuvos rekordininkas Rišardas Malachovskis (8 437 tšk.) ir Darius Draudvila (8 032 tšk.).

„Trenerei Indrei Jakubaitytei padėkos skrieja iškart po varžybų, dėkoju ir kitiems man padedantiems specialistams: Ritai Sadzevičienei, Mariui Vadeikiui, Mantui Jusiui. Visi geranoriški, kartu siekiame bendro tikslo – garsinti Lietuvą“, – po sėkmingo pasirodymo Austrijoje kalbėjo E. Benkunskas.

– Edgarai, net 151 tašku pagerinai asmeninį dešimtkovės rekordą. Kaip vertini užimtą dešimtą vietą?

– Pirmą kartą surinkau per 8 000 taškų, tikslas – įvykdytas. Praeitą sezoną vis kažko pritrūkdavo, kad pasiekčiau šį magišką skaičių. Dešimta vieta varžybose, į kurias susirenka pasaulio geriausieji, įrodo, kad galiu būti lygiavertis konkurentas stipriausiems.

– Kas labiausiai prisidėjo prie rezultato?

– Dirbame įprastai – sunkiai. Pernai dalyvavau keturiose dešimtkovės varžybose, įgijau patirties. Rimčiau žiūrėjau į poilsį, mitybą. Manau, kad požiūris turėjo svarios įtakos startams. Šis sezonas atrodo daug žadantis, nes anksčiau rinkdavau keliais šimtais taškų mažiau. Tikiuosi, kad pavyks atsiskleisti dar labiau. Nenoriu įvykiams užbėgti už akių, bet rezervo tikrai turiu.

Tikiuosi, kad pavyks atsiskleisti dar labiau. Nenoriu užbėgti už akių, bet rezervo tikrai turiu.

– Kurios dešimtkovės rungtys tau yra stipriausios ir silpniausios?

– Smagiausios rungtys – šuolių į aukštį ir ieties metimo, o stipriausios – visų metimų ir rutulio stūmimo. Manau, kad diską galėčiau mesti dar toliau. Silpnesni šuoliai į tolį, 1 500 m bėgimas.

– Koks buvo tavo kelias daugiakovės link?

– Ne aš pasirinkau ją, o ji – mane (juokiasi – red. past.). Viskas susidėliojo natūraliai. Išbandžiau daug rungčių ir galiausiai likau prie daugiakovės. Startas Europos jaunių čempionate padėjo apsispręsti, ką pasirinkti. Nesigailiu, nes darau tai, kas patinka. Kartais pagalvoju, kad viena rungtis būtų paprasčiau, bet lengvos sporto šakos nėra.

– Tau priklauso Lietuvos septynkovės rekordas – 5 937 taškų. Ar turi tikslą pagerinti nacionalinį dešimtkovės rekordą?

– Taip, turiu. Dešimtkovės rekordas – labai aukštas, bet tikrai nėra nepasiekiamas.

– Kol kas nesi startavęs olimpinėse žaidynėse, pasaulio ir Europos čempionatuose. Kaip vertini savo galimybes?

– Į Europos čempionatą jau patekau pagal reitingą. Turiu tikslą ir vilčių prasibrauti į Paryžiaus olimpiadą. Pasirodymas Austrijoje suteikė daugiau pasitikėjimo savimi, nes anksčiau kvalifikaciniai normatyvai atrodė nepasiekiami, bet, peržengęs 8 000 taškų ribą, įsitikinau, kad viskas įmanoma.


Lietuvos lengvosios atletikos rinktinė, birželio 7–12 d. dalyvausianti Europos čempionate Romoje (Italija):

Modesta Justė Morauskaitė (400 m bėgimas), Urtė Baikštytė ir Airinė Palšytė (abi – šuoliai į aukštį), Jogailė Petrokaitė (šuoliai į tolį), Dovilė Kilty, Diana Zagainova ir Aina Grikšaitė (visos – trišuoliai), Ieva Gumbs (disko metimas), Liveta Jasiūnaitė (ieties metimas), Loreta Kančytė (pusmaratonis), Austėja Kavaliauskaitė, Brigita Virbalytė ir Monika Vaiciukevičiūtė (visos – 20 km sportinis ėjimas), Beatričė Juškevičiūtė (septynkovė), Gediminas Truskauskas (200 m bėgimas), Juozas Baikštys (šuoliai į aukštį), Mykolas Alekna, Andrius Gudžius ir Martynas Alekna (visi – disko metimas), Edis Matusevičius (ieties metimas), Marius Žiūkas (20 km sportinis ėjimas), Edgaras Benkunskas (dešimtkovė).

GALERIJA

  • Sėkmė: E. Benkunsko dešimtkovės asmeninis rekordas – antras rezultatas Lietuvoje per visą šios rungties istoriją
  • Sėkmė: E. Benkunsko dešimtkovės asmeninis rekordas – antras rezultatas Lietuvoje per visą šios rungties istoriją
B. Paree nuotr
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS