Kauną užplūs bokso olimpiečiai | Diena.lt

KAUNĄ UŽPLŪS BOKSO OLIMPIEČIAI

"Tokių pajėgių varžovų Kaune dar neteko matyti", – pripažino Lietuvos bokso rinktinės vyriausiasis treneris Vidas Bružas, peržvelgęs jubiliejiniame – 20-ajame – Algirdo Šociko turnyre dalyvausiančių komandų paraiškas.

Gegužės 18–20 d. Kauno sporto halėje vyksiančiose varžybose ketina kovoti penkiolikos šalių boksininkai, dauguma jų – būsimieji Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių dalyviai ar besirengiantys paskutiniam ir lemiamam atrankos etapui, kuris numatytas birželį Azerbaidžano sostinėje Baku.

"Mūsų turnyras jau yra išsikovojęs aukštą reputaciją kaip solidus, konkurencingas renginys, todėl galimybę pasitikrinti jėgas prieš svarbiausias metų varžybas pasirenka ir nacionalinių rinktinių lyderiai, ir boksininkai iš artimiausio rezervo", – sakė Kauno bokso federacijos prezidentas Rimantas Rutkauskas.

Anot V.Bružo, ryškūs favoritai bus Anglijos, Airijos, Rusijos, Kazachstano odinės pirštinės meistrai.

Deja, Lietuvos rinktinei neatstovaus kelialapius į Rio de Žaneirą jau iškovoję kaunietis Eimantas Stanionis ir šilutiškis Evaldas Petrauskas.

"Eimanto ir Evaldo sezonas buvo sunkus, sudėtingas, atsakingas. Abu išeikvojo daug fizinių ir psichologinių jėgų, o dar laukia olimpiada. Tad nutarėme juos patausoti ir nerizikuoti – juk bet kokios varžybos neapdraustos nuo galimų traumų", – paaiškino V.Bružas.

Mūsų šalį reprezentuos dvylika sportininkų: kauniečiai Deividas Kliučakas (svorio kategorija iki 64 kg), Tomas Sinkevičius (iki 75 kg), Kęstutis Pūkas (iki 81 kg), Algirdas Baniulis (iki 91 kg) ir Mantas Valavičius (virš 91 kg), vilniečiai Aleksandras Mironovas (iki 64 kg) ir Tadas Tamašauskas (iki 91 kg), šilutiškiai Edgaras Skurdelis (iki 60 kg) ir Deividas Girulis (iki 69 kg) bei panevėžietis Marius Vyšniauskas (iki 52 kg), marijampolietis Modestas Žmuidina (iki 60 kg) ir kėdainiškis Paulius Zujevas (iki 81 kg).

M.Vyšniauskas, D.Kliučakas, D.Girulis, A.Mironovas, P.Zujevas, T.Tamašauskas ir M.Valavičius – šių metų Lietuvos čempionai.

E.Skurdelis vienintelis iš lietuvių pernai A.Šociko turnyre įveikė visus varžovus. 2015-aisiais Kaune tris aukso medalius iškovojo Vengrijos atstovai, po du – Prancūzijos, Baltarusijos ir Nyderlandų boksininkai, po vieną – Anglijos ir Ukrainos kovotojai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS