„Kaunas Hockey“ nusivylimas: po žaidėjo sunkios traumos greitosios laukė pusvalandį | Diena.lt

„KAUNAS HOCKEY“ NUSIVYLIMAS: PO ŽAIDĖJO SUNKIOS TRAUMOS GREITOSIOS LAUKĖ PUSVALANDĮ

  • 0

Nacionalinės ledo ritulio lygos rungtynių metu lapkričio 21 d. Vilniaus pramogų arenoje, kur susitiko „Geležinis vilkas“ ir „Kaunas Hockey“, pirmame kėlinyje, „Kaunas Hockey“ žaidėjas Aleksandr Mikheyonok susidūrė su vienu iš „Geležinio vilko“ žaidėjų ir galva trenkėsi į bortus.

Tuo metu „B“ arba „C“ tipo greitosios medicinos pagalbos (GMP) ekipažo arenoje nebuvo.

Ekipažas atvyko per apie 26 minutes. Kol žaidėjas buvo hospitalizuotas praėjo beveik 30 minučių. Nustatyta, kad jam išniro petys ir pažeistas nervas – diagnozuota rankos nejautra. Pagal pirminę diagnozę, šį sezoną A. Mikheyonok nebegalės žaisti.

Primename, kad lygos įstatuose nurodyta, jog rungtynių komanda šeimininkė įsipareigoja: „<…> 5.3.4. privalo užtikrinti „B“ arba „C“ tipo greitosios medicinos pagalbos (GMP) ekipažo budėjimą čempionato rungtynių metu“.

Rungtynių dieną NLNR vadovas Gintaras Šabūnas siūlė šio punkto užtikrinimo klausimą svarstyti ateinančiame lygos posėdyje (lapkričio 27 d.), nes buvo diskutuojama, kodėl ir ankstesnėse „Geležinio vilko“ namų rungtynėse tuo nebuvo pasirūpinta. „Geležinio vilko“ klubo vadovas Andrejus Silinas raštu patikino, kad „Med.paslauga (daktaras, defibiliatorius, vežimėlis) kaip visada bus“.

„Kaunas Hockey“ vyr. treneris Aurimas Gutauskas, klubo vadovas Petras Nausėda ir kiti komandos nariai išreiškia didelį nusivylimą dėl šios situacijos – ne dėl pačio kontakto, kas vertinama kaip normalus žaidimo elementas, bet dėl atitinkamos pagalbos nebuvimo, kas turėjo įtakos tiek fizinei žaidėjo būklei, tiek psichologinei. 

„Kaunas Hockey“ siekia dar kartą, šįkart viešai, kelti lygos įstatų nesilaikymą ir diskutuoti klubų aplaidumą, vedantį prie tokių įvykių, įvertinti atitinkamomis priemonėmis. Klubo įsitikinimu, žaidėjų ir žiūrovų saugumas turi būti absoliutus prioritetas visiems NLNR susijusiems asmenims. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS