„Kaunas Hockey“ ledo ritulininkai parsiveža pergalę iš Vilniaus | Diena.lt

„KAUNAS HOCKEY“ LEDO RITULININKAI PARSIVEŽA PERGALĘ IŠ VILNIAUS

  • 0

Pirmoji Lietuvos ledo ritulio čempionato favoritų akistata pateisino prieš šį susitikimą keltas viltis – atkakliame ir gražiame mūšyje tarp Vilnaius „Hockey Punks“ ir „Kaunas Hockey“ žiūrovai išvydo kovą dėl pergalės iki pat paskutinių mačo akimirkų, rašo hockey.lt.

Dviem pergalėmis Lietuvos čempionatą pradėjusios komandos trečiadienį susitiko Vilniuje, kur šeimininkai „Hockey Punks“ ledo ritulininkai buvo priversti pirmą kartą šiame sezone ledą palikti be pergalės kišenėje. Varžovų puolimą pristabdę ir solidaus vartininko Artūro Pavliukovo žaidimo sulaukę „Kaunas Hockey“ ledo ritulininkai iškovojo pergalę 3:1.
 
 Rungtynių pradžioje komandos žaidė drausmingai, tačiau gerų progų pasižymėti susikurti sugebėjo abi komandos. Visgi, iš pradžių trise prieš vieną iššokusių „Hockey Punks“ puolėjas Aivaras Bendžius šovė tiesiai į Artūrą Pavliukovą, o kitoje aikštės pusėje po poros minučių vienas prieš vartininką pabėgęs Konstantinas Isajevas liko bejėgis prieš Simą Baltrūną.
 
Pirmąjį įvartį žiūrovai išvydo sužaidus kiek daugiau nei dešimčiai minučių, kai galingai užsimojęs Petras Nausėda nuo mėlynosios linijos pasiuntė ritulį į šeimininkų vartus (12 min., rez. perd. Eduardas Čekmariovas). Nors „Hockey Punks“ tiek prieš kauniečių įvartį, tiek po jo dažniau atakavo oponentų vartus, bet jiems per pirmąsias dvidešimt minučių pasižymėti nepavyko, o kėlinio pabaigoje jie dar suteikė progą ir varžovams pabandyti realizuoti kiekybinę persvarą. Proga padvigubinti persvarą „Kaunas Hockey“ nepasinaudojo, tačiau lygiai taip pat nieko nepešę liko ir tokį šansą antrojo kėlinio pradžioje gavę sostinės atstovai.
 
Antrajame kėlinyje vyravo gana ramus žaidimas, kol likus žaisti maždaug penkias minutes, per minutę žiūrovai išvydo net tris itin pavojingus momentus. Iš pradžių vieni prieš vartininką buvo atsidūrę kauniečiai K. Isaevas ir Jevgenijus Čugajus pataikė į vartininką, o kitoje aikštės pusėje su pora varžovų metimų vienos greitos atakos metu susitvarkė A. Pavliukovas. Tuo progos šiame kėlinyje nesibaigė ir prie S. Baltrūno vartų dar kartą kilo pavojus, kol galiausiai savo komandos neišgelbėjo ir jis, kai iš arti įvartį pelnė Brendanas Leavittas (38 min., rez. perd. E. Čekmariovas).
 
Trečiojo kėlinio pradžioje itin galingą metimą atliko K. Isajevas, tačiau rusui pritrūko laimės – jo šūvis atsimušęs į vartų konstrukciją sugrįžo atgal į žaidimą.
 
Kiek vėliau antrojo įvarčio autorius B. Leavittas gavo nemalonų smūgį į veidą iš varžovo lazdos ir buvo priverstas su komandos daktaru keliauti į rūbinę, tačiau jis nebuvo vienintelis palikęs ledą – diskvalifikacinė 5+20 nuobauda buvo skirta jį sužeidusiam Maurui Baltrukoniui, paliekant „pankus“ penkias minutes rungtyniauti mažumoje. Nepaisant ilgos kiekybinės persvaros, „Kaunas Hockey“ nepasižymėjo, nors šių minučių metu K. Isajevas savo metimu ir vėl buvo arti tikslo, kai šįkart sudrebino S. Baltrūno ginamų vartų virpstą.
 
 Savo progos neišnaudoję kauniečiai vos pasibaigus kiekybinei persvarai prasižengė patys, o tokio šanso „Hockey Punks“ jau nepraleido. Vienu lietimu ore pataisęs komandos draugo metimą, į vartus ritulį nukreipė Dovydas Vaisovas (56 min., rez. perd. Sergejus Markovskis, Edgaras Rybakovas).
 
 Rungtynių pabaigoje sėkmingai varžovų bandymus pereiti į jų aikštės zoną stabdę „Kaunas Hockey“ atstovai ilgai neleido vilniečiams pakeisti vartininko šeštuoju aikštės žaidėju, o vos tai padarę šeimininkai prarado ritulį ir buvo nubausti Michailo Jevstignejevo įvarčiu (60 min., rez. perd. Grigorijus Vorobjovas, E. Čekmariovas) užbaigusiu šias rungtynes.
 
 Šiose rungtynėse puikiai „Kaunas Hockey“ vartus gynęs Artūras Pavliukovas atrėmė net 40 metimų iš 41, o Simas Baltrūnas susitvarkė su 30 smūgių iš 32.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS