Kauniečiai nekantriai laukia dvikovos su R.Berankiu | Diena.lt

KAUNIEČIAI NEKANTRIAI LAUKIA DVIKOVOS SU R.BERANKIU

Kaune įvykęs labdaringas parodomasis teniso mačas tarp geriausių šiuo metu Lietuvoje meistriškumą keliančių žaidėjų sulaukė didžiulio pasisekimo – intriguojančią dvejetų dvikovą „ecoTennis“ pagrindiniame korte stebėjo apie pusę tūkstančio žiūrovų.

Daviso taurės varžybose Lietuvos garbę ne vienus metus gynęs Gvido Sabeckio ir Aurimo Karpavičiaus duetas trijų setų intriguojančioje kovoje 6:3, 7:5, 6:4.palaužė šalies dvejetų čempionus Kasparą Žemaitėlį ir Simą Malakauską.

„Malonu prisijungti prie tokios gražios iniciatyvos. Šiuo maču ne tik prisidedame prie teniso sporto šakos populiarinimo, tačiau ir ištiesėme pagalbos ranką neįgaliesiems vaikams. Tikimės, kad atėję pasižiūrėti žiūrovai nenusivylė ir išvydo gražų bei aukšto lygio tenisą“, - po mačo kalbėjo G.Sabeckis.

144 savaites pirmąją Lietuvos rakete praeityje buvęs G.Sabeckis yra pirmasis šalies tenisininkas, oficialiose varžybose įveikęs legendinį Lietuvos teniso raketės meistrą Rolandą Murašką. Šiuo metu 29-erių metų sportininkas yra pasitraukęs iš aktyvaus sporto ir Kaune įkūręs teniso mokyklą. Visgi pasak buvusio Lietuvos teniso sąjungos (LTS) prezidento Liutauro Radzevičiaus, Gvidas dar ir dabar kartu su Ričardu Berankiu bei Laurynu Grigeliu galėtų sėkmingai atstovauti šaliai Daviso taurės varžybose.

Jo vienmetis porininkas A.Karpavičius džiaugėsi tokia iniciatyva ir vylėsi, kad šis parodomasis mačas vyks ir kitąmet. „Pavyzdys parodytas labai gražus. Norėtųsi, kad panašios labdaringos šventės vyktų visuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose. Manau, kad po tokio puikaus renginio susidomėjimas parodomuoju maču dar labiau išaugs, o organizatoriams lengviau bus pasikviesti R.Berankį ir L.Grigelį. Mes su Gvidu esame pasirengę priimti jų iššūkį“, - šypsojosi A.Karpavičius.

Šio originalaus renginio globėju sutiko tapti Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas, o visos mačo metu surinktos lėšos skirtos neįgaliems vaikams ir bus padovanotos per Kauno rotušėje vyksiantį tradicinį kalėdinį labdaros renginį.

„Kaune tokio lygio teniso mačo dar nėra buvę. Tikimės, kad ši šventė taps gražia kasmetine tradicija, o ateityje į šias varžybas bandysime pasikviesti ir pačius stipriausius šalies tenisininkus R.Berankį bei L.Grigelį. Norime, kad kitąmet žiūrovai išvystų ne tik vieną, bet ir kelis porų mačus“, - kalbėjo viena parodomojo mačo organizatorių, "ecoTennis“ aikštyno direktorė Lina Andriuškevičiūtė.

GALERIJA

  • Kauniečiai nekantriai laukia dvikovos su R.Berankiu
T.Raginos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS