Kauno sportininkai startavo žaidynėse Taipėjuje | Diena.lt

KAUNO SPORTININKAI STARTAVO ŽAIDYNĖSE TAIPĖJUJE

  • 2

Taipėjuje (Taivanas) antradienį prasidėjo iki savaitės pabaigos vyksiančios Tarptautinės vaikų žaidynės. Jose Kaunui atstovauja 19 stipriausių 12-15 metų amžiaus sportininkų.

„Kauno komanda visuomet yra sudaroma atsižvelgiant į vaikų rezultatus. Kaip ir kiekvienais metais, į žaidynes keliauja savo amžiaus patys stipriausi Kauno sportininkai. Tikimės gerų pasirodymų“, - teigė Kauno savivaldybės Sporto skyriaus vedėjas Mindaugas Šivickas.

Kauno delegaciją sudaro septynis krepšininkai (treneris Raimondas Zakrys), šeši lengvaatlečiai (treneris Drąsutis Barkauskas), šeši plaukikai (trenerė Dita Jovita Kareckienė) ir komandos vadovas Aurimas Radzevičius.

„Yra keletas rungčių, kur iš kauniečių tikimės medalių. Šiems vaikams tai yra pirmosios tokio masto varžybos. Net ir neiškovojus medalių, jiems tai bus labai gera patirtis“, - sakė Kauno miesto tarybos Sporto, turizmo ir laisvalaikio komiteto vadovas Gediminas Vasiliauskas.

Kitais metais Tarptautinės vaikų žaidynės pirmą kartą vyks Lietuvoje. Į Kauną liepos mėnesį iš viso pasaulio suvažiuos daugiau nei 1,5 tūkst. jaunųjų sportininkų. Iki 16 metų sportininkai paprastai varžosi 6-10 skirtingų sporto šakų varžybose.

Nuo 1968 metų rengiamos Tarptautinės vaikų žaidynės kasmet vyksta vis kitame pasaulio mieste. Pastaraisiais metais jos vyko tokiuose miestuose kaip Atėnai (Graikija), San Franciskas (JAV), Reikjavikas (Islandija) ar Bankokas (Tailandas).

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

DJ

Turėjau kažkur apie 1983-1984 metus gerus veidrodinius akinius nuo saulės kurie buvo Made in Taiwan :)!

Laura

dar Palionis dalyvauja

SUSIJUSIOS NAUJIENOS