„Kauno-VDU“ ir „Aušrinės“ tinklininkės žengė į Baltijos lygos finalo ketvertą | Diena.lt

„KAUNO-VDU“ IR „AUŠRINĖS“ TINKLININKĖS ŽENGĖ Į BALTIJOS LYGOS FINALO KETVERTĄ

  • 0

Šių metų „Optibet“ Baltijos moterų tinklinio lygos finalo ketverto turnyre bus galima išvysti abi Lietuvos komandas. Tiek Jonavos „Aušrinė“, tiek Kauno „Kaunas-VDU“ užbaigė pradėtą darbą ketvirtfinalyje ir be kluptelėjimų žengė į pusfinalį.

Reguliariojo sezono nugalėtoja Jonavos „Aušrinė“ ketvirtfinalio seriją pradėjo penktadienį. Abiejų klubų sutarimu, visos akistatos su Talino „Audentes SG-NK“ (Estija) komandomis buvo suplanuotos Jonavoje.

Pirmąsias rungtynes jonaviškės laimėjo 3-0 (25:19, 26:24, 25:18). Šeimininkėms 16 taškų pelnė Danielė Kvedaraitė, 13 – Jekaterina Kovalskaja, 9 – Roberta Gabulaitė.

„Žaidimas nedžiugino taip kaip tikėjausi. Pagrindinis faktorius – salės pasikeitimas, nes per mažai treniruočių turėjome Jonavos arenoje, taip pat buvo prastas žaidėjų nusiteikimas, atsakomybės nebuvimas“, – po susitikimo „karštomis“ emocijomis pasidalino jonaviškių trenerė Raimonda Strelkauskaitė.

Dar atkaklesnę kovą jaunosios Estijos tinklininkės suteikė „Aušrinei“ šeštadienį. Visgi Jonavos ekipa 3-1 (23:25, 25:19, 25:18, 25:20) įveikė „Audentes SG-NK“ komandą ir laimėjo seriją 2-0.

Šiame susitikime Jonavos ekipai dėl traumos negalėjo padėti svarbi libero žaidėja – Inga Lisauskienė. Gerą formą demonstravusios estės pasinaudojo šeimininkių klaidomis ir laimėjo pirmąjį setą. Antrajame sete traumą patyrė „Audentes SG-NK“ lyderė Carmel Vares, o po „šalto dušo“ atsigavusios „Aušrinės“ tinklininkės po truputį perėmė iniciatyvą ir laimėjo tris setus iš eilės.

„Aušrinei“ 21 tašką pelnė J. Kovalskaja, 17 – D. Kvedaraitė, 8 – Iryna Jakutavičienė.

Baltijos čempionių titulą ginančios „Kauno-VDU“ tinklininkės pirmąsias rungtynes laimėjo išvykoje prieš savaitę, o šeštadienį savo aikštėje 3-0 (25:21, 25:11, 25:18) dar sykį įveikė „VK Jelgava“ (Latvija) komandą.

Kaunietėms 11 taškų pelnė Martyna Paukštytė, po 10 – Gabija Kasperavičiūtė ir Viltė Bogdanovič, po 8 – Kotryna Motiejūnaitė bei Eglė Makauskaitė.

„Pergalę lėmė didelis noras ir susikaupimas. Kadangi labai norėjome patekti į finalo ketvertą, žinojome, ką turime padaryti, kad tą pasiektume. Į aikštelę žengėme susikoncentravusios, stengėmės daryti kuo mažiau savo klaidų. Kontroliavome savo žaidimą ir taip pavyko laimėti rungtynes, – kalbėjo „Kauno-VDU“ žaidėja G. Kasperavičiūtė. – Žinoma, prie mūsų pergalės prisidėjo ir namų sienos bei savi sirgaliai. Tai suteikia daugiau pasitikėjimo savimi. Malonu žaisti savo namuose, kai galime nudžiuginti ne tik save, komandą, bet ir mus palaikyti atėjusius sirgalius.“

Pusfinalyje „Aušrinė“ žais su Rygos RVS-LU (Latvija) – Tartu „TU-Bigbank“ (Estija) poros nugalėtoja, o „Kaunas-VDU“ – su Talino „TalTech-Tradehouse“ (Estija) klubu.

Baltijos moterų tinklinio lygos finalo ketvertas vyks vasario 25-26 dienomis Taline (Estija).

GALERIJA

  • „Kauno-VDU“ ir „Aušrinės“ tinklininkės žengė į Baltijos lygos finalo ketvertą
  • „Kauno-VDU“ ir „Aušrinės“ tinklininkės žengė į Baltijos lygos finalo ketvertą
  • „Kauno-VDU“ ir „Aušrinės“ tinklininkės žengė į Baltijos lygos finalo ketvertą
  • „Kauno-VDU“ ir „Aušrinės“ tinklininkės žengė į Baltijos lygos finalo ketvertą
K. Putelio, „TK Kaunas“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS