„Kauno-VDU“ tinklininkės įspūdingai žengė į Baltijos lygos finalo ketvertą | Diena.lt

„KAUNO-VDU“ TINKLININKĖS ĮSPŪDINGAI ŽENGĖ Į BALTIJOS LYGOS FINALO KETVERTĄ

  • 1

Kauno „Kauno-VDU“ tinklininkės pademonstravo savo charakterį ir įspūdingai išplėšė kelialapį į Baltijos tinklinio čempionato finalo ketverto turnyrą.

Penktąją vietą reguliariajame sezone užėmusios kaunietės praėjusį savaitgalį laimėjo pirmąsias ketvirtfinalio rungtynes prieš ketvirtoje pozicijoje likusias Jelgavos „Jelgava-LLU“ (Latvija) tinklininkes ir serijoje iki dviejų pergalių pirmavo 1-0.

Šeštadienį Jelgavoje šeimininkės laimėjo penkių setų dramą 3-2 (19:25, 25:16, 20:25, 25:22, 15:8) ir išlygino serijos rezultatą 1-1. Kaunietėms 13 taškų pelnė Kotryna Motiejūnaitė, po 12 – Karyna Zablocka ir Krystyn Zablocka, 11 – Eglė Makauskaitė, 10 – Ugnė Lokytė.

Lemiamame, trečiajame, susitikime Latvijoje sekmadienį „Kaunas-VDU“ pralaimėjo pirmuosius du setus ir buvo atsidūręs ties iškritimo riba, tačiau kovingumą pademonstravusios Kauno ekipos žaidėjos atsitiesė iš išplėšė pergalę 3-2 (20:25, 23:25, 25:19, 25:22, 15:12).

Kauno komandoje 17 taškų surinko E. Makauskaitė, 15 – U. Lokytė, 14  – K. Zablocka, 13 – K.  Zablocka, 12 – K. Motiejūnaitė.

„Emocijos pačios geriausios. Dar dabar sunku suprasti, kas įvyko. Labiausiai padėjo noras, komandinis darbas ir tai, kad palaikėme viena kitą nepaisant nesėkmingų dviejų setų. Sugebėjome atrasti savyje jėgų ir, nepaisant nuovargio, persilaužėme, patikėjome savimi. Komanda degė nori ir pykčiu, kiekviena žaidėjai svarbiai prisidėjo prie pergalės. Manau, kad tai puikus įrodymas sau, kad galime. Laukiame ateities kovų ir kaupiamės finaliniam ketvertui“, – po lemiamų rungtynių džiaugėsi K. Motiejūnaitė.

Baltijos čempionų titulo neapgynė Alytaus „Prekybos-Paramos“ tinklininkės. Jos pirmajame mače nugalėjo Rygos RVS (Latvija) ekipą, tačiau išvykoje pralaimėjo abejas rungtynes.

Antrajame susitikime alytiškės nusileido varžovėms 0-3 (19:25, 12:25, 17:25), kurios išlygino serijos rezultatą 1-1.

Lemiamame, trečiajame, mače Rygoje „Prekyba-Parama“ taip pat patyrė nesėkmę 0-3 (26:28, 21:25, 22:25).

Alytaus ekipai 14 taškų pelnė Jekaterina Kovalskaja, 11 – Agnė Daunytė.

Pasirodymą turnyre baigė ir Jonavos „Aušrinė-KKSC“. Ji išvykoje 0-3 (20:25, 21:25, 13:25) nusileido reguliariojo sezono nugalėtojai Talino „TalTech-Tradehouse“ (Estija) ekipai ir pralaimėjo seriją 0-2.

Jonavos komandai 16 taškų pelnė Gerda Grudzinskaitė, po 6 – Liepa Šiūšaitė, Dastina Železniakaitė ir Vaiva Valionytė.

„Amber-Arlangos“ tinklininkai – reguliariojo sezono nugalėtojai

Šeštadienį vykusioje TOP SPORT Lietuvos vyrų tinklinio čempionato lyderių akistatoje Klaipėdos „Amber-Arlangos“ klubas namuose 3-1 (25:17, 17:25, 25:12, 25:22) nugalėjo Marijampolės „Sūduvos“ ekipą.

Po šios pergalės klaipėdiečiai užsitikrino pirmąją vietą reguliariajame sezone.

Nugalėtojams 19 taškų pelnė Artūras Vasiljevas, 13 – Edvinas Žaltautas, po 10 – Linas Starkutis bei Artūras Vincelovičius.

Marijampolės komandoje 12 taškų surinko Jonas Rakickas, 11 – Linas Petravičius, 8 - Mantas Grinevičius.

„Visų pirma, noriu padėkoti žaidėjams už jų skiriamą energiją komandai, aukojamą laiką ir įdedamas pastangas. Taip pat yra proga pasidžiaugti laimėjus reguliarųjį sezoną. Per keletą pastarųjų savaičių komandos žaidimas ženkliai pagerėjo, buvo daug nori laimėti ir šiandien gerai pavyko įgyvendinti didžiąją dalį žaidimo plano. Kiekvienas žaidėjas, pabuvęs aikštėje, įnešė didesnį ar mažesnį indėlį į pergalę. Svarbu, kaip ir kiek kartų mes paduodame kamuolį, kaip dirba mūsų komandinis blokas, kiek kamuolių pakeliame gynyboje ir kiek padarome „break point'ų“. Priėmimas yra kitas labai svarbus elementas, kuris antrame sete mums „nuplaukė“ dėl to, kad Marijampolės komandą labai efektyviai padavinėjo kamuolį. Labai didelį indėlį įneša ir žaidėjai visai nežaidę rungtynėse, jie padeda treniruotėse ir žaidė ankstesnėse rungtynėse, kurios yra kaip pasiruošimas sezono finalams“, – mintimis dalinosi Klaipėdos komandos vyr. treneris Saulius Matikonis.

Kitose rungtynėse Kauno „Rio-Startas“ namuose 3-0 (25:10, 25:15, 25:18) įveikė Šiaulių „Elgos-Master Idea-SC Dubysos“ komandą.

Šeimininkams po 12 taškų pelnė Remigijus Vitkus ir Mykolas Suchanekas. Šiaulių ekipoje rezultatyviausiai žaidė Erikas Makaras (15 tšk.).

„Amber-Arlanga“ turi 22 taškus, „Sūduva“ – 12, „Rio-Startas“ – 11, o „Elga-Master Idea-SC Dubysa“ – 3.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Bravo Kauno merginos!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS