A. Kazakevičius ir G. Andrašiūnienė pergalėmis pradėjo MTB dviračių maratonų taurės sezoną | Diena.lt

A. KAZAKEVIČIUS IR G. ANDRAŠIŪNIENĖ PERGALĖMIS PRADĖJO MTB DVIRAČIŲ MARATONŲ TAURĖS SEZONĄ

Sekmadienį greta Anykščių esančiuose Niūronyse buvo duotas startas 22-ajam MTB dviračių maratonų taurės sezonui.

Etape sėkmė lydėjo pirmą karjeros pergalę šiose varžybose iškovojusį „RealBean.eu“ komandos atstovą Artūrą Kazakevičių bei po beveik trejų metų ant aukščiausio apdovanojimų laiptelio užkopusią Gabrielę Andrašiūnienę („SK S-Sportas“).

Vyrų lenktynėse dalyviai įveikė 3 ratus po 22,3 kilometrus. Dar pirmame rate atitrūkti pavyko penkiems dviratininkams, tarp kurių buvo trys „Colibry Cycling“ bei du „RealBean.eu“ atstovai. Lemiamuose kilometruose pajėgesni buvo pastarieji: antras finišavo A.Kazakevičiaus komandos draugas Domas Manikas, trečias – Justinas Biekša.

Nugalėtojo rezultatas – 2 val. 21 min. 10 sek., o antrą ir trečią vietas užėmę dviratininkai nusileido atitinkamai 14 sek. bei 37 sek.

„Mūsų su Domu Maniku komandinė strategija buvo nepaleisti į pabėgimą nė vieno „Colibri Cycling“ dviratininko. Jų taktika truputi kitokia – stengėsi atkabinti, o tai netgi iššaukė sportinį pyktį. Tas lėmė, kad trečiame rate į kalniuką pamėginau nuvažiuoti nuo Justino, atsisukęs pamačiau, kad vaikinas jau truputį galvą nuleidęs. Laikiau tempą, kol horizonte varžovų nebemačiau. Pavyko iki finišo atvažiuoti vienam“, – pergale džiaugėsi A.Kazakevičius.

Praėjusiais metais kaunietis bendroje MTB dviračių maratonų taurės įskaitoje užėmė antrą vietą, nusileidęs tik visas tris pergales iškovojusiam Eimantui Gudiškiui. Pastarasis pirmąjį šio sezono etapą Anykščiuose praleido, o tai favorito statusą suteikė A.Kazakevičiui.

„Pastebėjau, kad daug kas išvyko į kitas lenktynes pajūryje, o Eimantas Gudiškis atostogauja. Dėl to daug kas sakė, kad tai šansas laimėti. Jei būtų jie dalyvavę, galbūt viskas būtų kitaip. Dabar kažkaip teks bandyti išlaikyti tą bendrąją įskaitą“, – šyptelėjo A.Kazakevičius.

Nors trasa Anykščiuose nėra laikoma sudėtinga, lenktynių metu griūčių netrūko. Vis dėlto varžybų nugalėtojas incidentų trasoje nesureikšmino.

„Šiaip kažko pavojingo šitoje trasoje tikrai nėra. Grįžome iš Lenkijos, iš kalnų, tikrai matėme baisesnių dalykų. Tų pavojų visada tyko, bet šiandien viskas atrodė saugu“, – teigė A.Kazakevičius.

Moterų varžybų prizininkių trejetas buvo toks pat, koks ir praėjusio sezono baigiamajame etape Vilniuje. Tiesa, merginos išsirikiavo kita tvarka: G.Andrašiūnienė iš trečiosios pozicijos palypėjo į pirmąją, Viltė Kriaučiūnaitė („RealBean.eu“) vėl finišavo antra, o Ernesta Tubytė („Colibri Cycling“) iš pirmosios smuktelėjo į trečiąją.

44,6 km G.Andrašiūnienė numynė per 1 val. 42 min. 23 sek. bei artimiausias varžoves pranoko atitinkamai 1 min. 7 sek. bei 3 min. 12 sek. Beje, G.Andrašiūnienei būtent Anykščių etapas praėjusiais metais buvo nesėkmingiausias – tąkart ji finišavo šešta.

„Tikslo laimėti tikrai nebuvo, turėjau labai daug baimių iš praeitų metų. Pernai Anykščiai man buvo labai, labai nesėkmingi, kaip dviratininkai sako, plaukiau nuo pat starto. Bijojau, kad nepasikartotų tas pats ir neturėjau jokių minčių ar vilčių apie pergalę. Norėjosi gerai sustartuoti, pasižiūrėti, kokiame lygyje esu, nes šiemet tokių varžybų nelabai turėjome“, – komentavo G.Andrašiūnienė.

Balandžio pabaigoje Portugalijoje vykusiame Europos orientavimosi sporto kalnų dviračiais čempionato bendro starto lenktynėse G.Andrašiūnienė iškovojo sidabro medalį, o dabar ruošiasi rugpjūtį vyksiančioms planetos pirmenybėms. Nežinia, ar MTB dviračių maratonų taurės sezono lydere tapusiai sportininkei pavyks dalyvauti antrajame etape Ignalinoje, kuris vyks keliomis dienomis anksčiau nei pasaulio čempionatas.

„Sezonas šiemet pasitaikė labai ilgas. Balandžio mėnesį turėjome Europos čempionatą ir rugpjūčio pabaigoje turėsime pasaulio čempionatą. Tas sezonas natūraliai skyla į dvi dalis: buvo pasiruošimas Europai ir po to čempionato sekė natūrali pertrauka, o dabar iš naujo pradedame ruoštis pasaulio čempionatui. Pirmas testas pavykęs, nes bijojau, kad pertraukos nesivažiuos. Bijau, kad nepavyks atvažiuoti į Ignaliną, bet jei nesikirs, tai MTB dviračių maratonas visada yra plane ir jei niekas nesikerta, visada dalyvaujame“, – teigė G.Andrašiūnienė.

Iš viso įvairias distancijas Anykščių etape įveikė daugiau nei 600 dviratininkų, tarp kurių jauniausiam dalyviui – vos treji, o vyriausiam šiemet sukaks 80-imt. Antrasis MTB dviračių maratonų taurės etapas rugpjūčio 13 dieną vyks Ignalinoje.

GALERIJA

  • A. Kazakevičius ir G. Andrašiūnienė pergalėmis pradėjo MTB dviračių maratonų taurės sezoną
  • A. Kazakevičius ir G. Andrašiūnienė pergalėmis pradėjo MTB dviračių maratonų taurės sezoną
Ž. Kavaliauskienės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS