Kiekvieną savaitgalį iš Lenkijos į Lietuvą parsiveža nugalėtojų trofėjus | Diena.lt

KIEKVIENĄ SAVAITGALĮ IŠ LENKIJOS Į LIETUVĄ PARSIVEŽA NUGALĖTOJŲ TROFĖJUS

  • 0

Lenkijos Mini Rok kartingo čempionate dalyvaujantys „P1 Racing by WTR“ komandos lenktynininkai, vienuolikmečiai Tomas Vaitekūnas, Gustas Grinbergas ir Danielius Vavilovas tęsia sėkmingą pasirodymą ir iš kaimyninės šalies vėl parsivežė trofėjų. Tomas Vaitekūnas praėjusį savaitgalį užėmė trečią vietą keturioliktame čempionato etape, Gustas Grinbergas buvo ketvirtas tryliktose lenktynėse, o Danielius Vavilovas pirmą kartą finišavo stipriausiųjų dešimtuke.

Greičiausi Lietuvos jaunieji lenktynininkai keturių iš eilės lenktyninių savaitgalių maratoną Lenkijoje baigė Stary Kisielin trasoje. Toks krūvis ypač pagerino T.Vaitekūno ir D.Vavilovo sportinę formą, po delnikaulio lūžio po truputį gerėja ir G.Grinbergo rezultatai. 

Tryliktojo čempionato etapo kvalifikacija daug vilčių neteikė. Komanda šiek pritrūko laiko idealiam karbiuratorių ir variklių sureguliavimui, tad Lietuvos lenktynininkams teko startuoti iš rikiuotės vidurio. Tačiau lenktynėse situacija smarkiai pasikeitė mūsiškių naudai. Gustui pavyko pakilti iki 4 vietos, Tomas finišavo 8, Danielius po pusfinalio ir finalo klasifikuotas 10.

Keturioliktame etape labai nedaug trūko iki visiško lietuvių triumfo. Likus 1 minutei iki kvalifikacijos pabaigos G.Grinbergas ir T.Vaitekūnas užėmė 1 ir 2 pozicijas. Paskutiniame kvalifikacijos rate tarp Lietuvos lenktynininkų pavyko įsiterpti dviems Lenkijos sportnininkams, bet 1 nuo 4 vietos skyrė tik 00.095 s.

Pusfinalyje G.Grinbergas ir T.Vaitekūnas išliko lyderių grupėje. Finišavę 2 ir 5 vietose jie išlaikė visus šansus nugalėti finale. Labiausiai pusfinalyje nepasisekė Danieliui, kurio kartingą tiesiog pervažiavo varžovas ir privertė baigti lenktynes jau po 4 ratų.

Finalo startas ir visos lenktynės, matyt, bus įvardintos kaip gražiausios 2014 metų sezone. Lyderiai keitėsi kiekviename rate, o dėl pirmos vietos varžėsi iškart 10 lenktynininkų. Nugalėtojai išaiškėjo tik paskutiniame posūkyje. Visą  važiavimą įnirtingai kovojęs T.Vaitekūnas finišą kirto trečioje vietoje, D.Vavilovas, po starto aplenkęs 6 varžovus buvo 14. G.Grinbergas iš kovos pasitraukė 4 lenktynių rate, varžovo pasiųstas į trasos atitvarus.

Bendroje Lenkijos Mini Rok čempionato įskaitoje po 14 etapų G.Grinbergas užima 5 vietą, T.Vaitekūnas yra 7, D.Vavilovas išlaiko 15 poziciją. Iš viso čempionate klasifikuojami 28 lenktynininkai.

Profesionaliausia užsienyje lenktyniaujanti Lietuvos jaunųjų kartingo lenktynininkų komanda „P1 Racing by WTR“, palaikoma Olimpinės loterijos „Perlas“, sporto terapijos klubo „Gemma“, VĮ „Oro navigacija“, UAB „Himėja“, SPA Vilnius Sana, Columbia, „Samsonas Motorsport Transmissions“ ir Pro Diaxo startuos visuose 16 Lenkijos Mini Rok čempionato etapuose bei 4 Lenkijos M60 čempionato etapuose. Lietuvos kartingo federacijos Taryba nepritarė šių lenktynininkų dalyvavimui ypač konkurencingame Lenkijos čempionate, teigdama, kad „vaikai bus psichologiškai traumuoti, nes visuomet užims paskutines vietas“.

GALERIJA

  • Gustas Grinbergas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS