Klaipėdos „Dragūnas“ iškovojo antrąjį trofėjų | Diena.lt

KLAIPĖDOS „DRAGŪNAS“ IŠKOVOJO ANTRĄJĮ TROFĖJŲ

Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai naujajam sezonui ruošiasi itin susikaupę. Tai įrodo ir skinami laurai – komanda jau tapo prizininke antrame priešsezoniniame turnyre. Šį kartą klaipėdiečiai nuskynė Karlio Vitolo taurės laurus Latvijoje.

Uostamiesčio rankininkai keturių komandų turnyre Dobelės mieste laimėjo du susitikimus ir kartą sužaidė lygiosiomis. Rezultatu 37:24 (16:13) sutriuškino kitą ekipą iš Lietuvos – Kauno „Granitą-Karį“, 31:19 (14:11) nepaliko jokių vilčių turnyro šeimininkams Dobelės „Tenax“ rankininkams bei  sužaidė lygiosiomis su Jūrmalos „Sports“ komanda 24:24 (11:7).

Geriausiu „Dragūno“ žaidėju buvo išrinktas Mindaugas Dumčius.

„Dragūno“ vyr. treneris Artūras Juškėnas tikino esantis patenkintas savo auklėtinių pasirodymu Latvijoje.

„Šis turnyras buvo paskutinis jėgų išbandymas prieš artėjančias Europos taurės varžybas. Rungtynėse su Dobelės ir Kauno komandomis iškovojome pergales daugiau nei įtikinamu skirtumu, nors aikštėje ir ne viską pavyko įgyvendinti. Norėjosi šiek tiek rimtesnių varžovų šiame turnyre, turint omenyje, kad žaisime su Pelvos ekipa, kuri yra visai kitokio lygio. Susitikime su Jūrmalos komanda leidome daugiau rungtyniauti jaunimui. Pirmąjį kėlinį laimėjome, tačiau antroje pusėje neįmetėme net 11 metimų nuo šešių metrų linijos, būdami laisvi“, – teigė A.Juškėnas.

Daugkartiniai Lietuvos rankinio lygos čempionai prieš savaitę iškovojo taurę ir Klaipėdoje vykusiame tarptautiniame turnyre, kuris buvo skirtas pulkininkui leitenantui Rimantui Baltušiui atminti.

Žaisdami šiuose rankinio turnyruose, klaipėdiečiai ruošiasi Europos taurės rungtynėms su Pelvos „Serviti“ ekipa iš Estijos. Pirmasis susitikimas išvykoje įvyks rugsėjo 5 d., o atsakomoji dvikova Klaipėdoje – rugsėjo 12 d. 17 val. Rungtynės bus žaidžiamos “Švyturio” arenoje.

Pergalės atveju uostamiesčio rankininkų lauktų itin pajėgus varžovas – Šveicarijos „Pfadi Winterthur“ klubas, kuriame rungtyniauja ilgametis Lietuvos nacionalinės rinktinės vartininkas Arūnas Vaškevičius.

Karlio Vitolo taurės turnyro komandų rikiuotė:

1. Klaipėdos “Dragūnas”

2. Jūrmalos “Sports”

3. Dobeles “Tenax”

4. Kauno “Granitas-Karys”

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS