Klaipėdos „Dragūnas“ išvyko į Izraelį | Diena.lt

KLAIPĖDOS "DRAGŪNAS" IŠVYKO Į IZRAELĮ

  • 0

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį Klaipėdos "Dragūno" komanda išskrido į Izraelį. Tel Avive šį savaitgalį Klaipėdos klubas sužais dvejas Europos rankinio taurės rungtynes su "Maccabi Rishon Lezion" ekipa.

"Dragūno" vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas sakė, kad vis dar jaučiamas rungtynių stygius.

"Niekada paprastai nesakau, kad trūksta rungtynių, bet šįkart dar norėjosi pasižiūrėti, ką galime. Vadinasi, pasižiūrėsime jau nuvykę į Tel Avivą. Svarbiausia, kad visi būtume sveiki. Manau, turime galimybių ir reikia stengtis jomis pasinaudoti. Galbūt mes dar nesijaučiame labai stiprūs, bet mūsų gerėjantis žaidimas nuteikia optimistiškai. Vis dėlto laimi ne nusiteikimas, o meistriškumas. Tikiuosi, kad pavyks to pasiekti", – kalbėjo strategas.

Analizuojant būsimų varžovų žaidimą treneriui susidarė įspūdis, kad teks susidurti su brandžia komanda.

"Jie gal neturi kokių nors išskirtinai gerų žaidėjų, tačiau tai, ką jie demonstravo praėjusį sezoną, buvo subrendusių žaidėjų stabilus žaidimas. Rungtynėms su jais gana sunku ruoštis, nes jie naudoja 3-4 gynybos ir 5-6 puolimo taktikas, nevengia žaisti septyniese prieš šešis, labai aktyviai gintis asmeniškai. Tai labai įvairiapusis žaidimas. Dabartinėje "Maccabi Rishon Lezion" sudėtyje, palyginti su praėjusiu sezonu, taip pat neliko kelių žaidėjų, o tie, kuriais komanda pasipildė, man yra nežinomi", – komentavo A. Juškėnas.

Abejos rungtynės vyks Izraelyje. Pasak trenerio, apmaudu, kad lieka nuskriausti Klaipėdos rankinio sirgaliai, tačiau tokį sprendimą teko priimti dėl finansinių priežasčių.

"Sirgaliai tikrai jausis nuskriausti, aš pats irgi dėl to jaučiuosi blogai. Sutapo aplinkybės, kad tomis dienomis, kai mums būtų reikėję žaisti išvykoje, lėktuvų bilietai buvo labai brangūs, o pagal pakeistas Europos rankinio federacijos taisykles mes patys turime apmokėti visas apgyvendinimo ir maitinimo išlaidas. Su Izraelio komanda nepavyko susitarti, kad jie apmokėtų mūsų išlaidas Izraelyje, o mes apmokėtume jų išlaidas Lietuvoje, kaip pavyko pernai susitarti su islandais, todėl išlaidos dar išaugo. Viską sudėjus vienerios vieno etapo rungtynės mums būtų kainavusios apie 16-18 tūkstančių eurų. Išėjus į kitą etapą vėl laukia išlaidos. Planuojant biudžetą į priekį tokiu atveju klubas būtų tiesiog pritrūkęs pinigų", – paaiškino A. Juškėnas.

Šeštadienį rungtynės vyks 17 val., o sekmadienį - 20 val.

Sprendimą abejas etapo rungtynes žaisti šį savaitgalį priėmė ir daugiau komandų: Kosovo "KH Besa Famgas" ir Šveicarijos "Pfadi Winterthur", Ukrainos "ZTR Zaporozhye" ir Didžiosios Britanijos "London GD HC", Serbijos "Vojvodina" ir Juodkalnijos "HC Lovcen", Kroatijos "RK Dubrava" ir Maltos "Swieqi YOBETIT Phoenix".

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS