Kovos menų turnyras padės privilioti žvaigždes | Diena.lt

KOVOS MENŲ TURNYRAS PADĖS PRIVILIOTI ŽVAIGŽDES

Šiandien Kaune startuosiantis tarptautinis kovos menų turnyras taps rimtu išbandymu ne tik sportininkams, bet ir organizatoriams. Kovas stebės gausi delegacija iš Jungtinių Valstijų ir Armėnijos.

"Bandome užmegzti ilgalaikius ryšius su patyrusiais JAV bei Armėnijos bokso ir kitų kovos menų specialistais. Tikimės, jog netrukus Lietuvos žiūrovams atvešime aukščiausio lygio kovinių renginių", – pasakojo klubo "Dainralfas" vadovas Dainius Daukšas.

Jo kvietimu, Kaune lankosi žinomas JAV mišrių kovų vadybininkas Merllas Hillas, bokso lengvo svorio legenda Davidas Torosianas, buvęs graikų romėnų imtynių JAV čempionas Gogi Parseghianas. Svečiai ne tik stebės patį "Bušido S.W.A.T. 66" turnyrą ir Lietuvos bei Armėnijos rinktinių mūšį, bet ir įvertins galimybes ateityje rengti elitines varžybas didžiausiose Lietuvos arenose. Vakar delegacija lankėsi "Žalgirio" arenoje, taip pat įvertino sportininkų apgyvendinimo, logistikos galimybes.

"Kol kas svečių įspūdžiai labai geri. Žiūrėsime, kaip jie atsilieps apie mūsų sportininkų lygį, nes norint kautis su elito lygio užsieniečiais reikia parinkti atitinkamus mūsų šalies atletus", – teigė D.Daukšas.

Turnyre penktadienio vakarą "Combo" klube kovos JAV ringuose sėkmingai besikaunantis Garikas Harutyunyanas, taip pat keli kiti perspektyvūs užsienio kikboksininkai. Šeimininkų garbę gins klubo "Dainralfas" narys Karolis Buslys, pasiekęs skambių pergalių muai tai (Tailando bokso) ir K1 kovų arenose. Taip pat pasirodys perspektyvus "Titano" klubo atstovas, daugkartinis šalies čempionas Mindaugas Narauskas ir "Dainralfo" narys Deividas Kaklauskas, tapęs K1 Europos pirmenybių prizininku.

Vakaro puošmena turėtų tapti merginų kova. Viena jos dalyvių Evelina Puidaitė, pasiekė ne vieną pergalę bokso ringe, o dabar išmėgins mišriąsias kovas. Beje, mūšius Kaune stebėsiantis M.Hillas pats talkina bene garsiausiai lietuvių kilmės kovotojai Rose Namajunas. Viena stipriausių pasaulyje mišriųjų kovų (MMA) atstovė pernai lankėsi Kaune, kur gyvena jos giminės.

Pasak D.Daukšo, jei bendradarbiavimas peraugs į konkrečius turnyrus, juose svečių teisėmis gali apsilankyti ne tik R.Namajunas, bet ir legendinis airis Conoras McGregoras, daugkartinis mišriųjų kovų pasaulio čempionas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS