Kovų narvas Los Andžele laukia lietuvių | Diena.lt

KOVŲ NARVAS LOS ANDŽELE LAUKIA LIETUVIŲ

Kovų narvuose ("King of the Cage" – KOTC) organizacija pirmą kartą į tarptautinį turnyrą Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV) pakvietė Lietuvos atstovus – Los Andžele jėgas išmėgins kauniečiai Karolis Buslys ir Vytautas Sadauskas.

Viešėjo KOTC vadovas

K.Buslys ir V.Sadauskas atstovauja dvidešimtmetį švenčiančiam Kauno klubui "Dainralfas".

"Viliamės, kad Karolis su Vytautu pralauš ledus ir kitiems mūsų šalies kovotojams", – sakė "Dainralfo" įkūrėjas, prezidentas ir treneris Dainius Daukšas.

Viliamės, kad Karolis su Vytautu pralauš ledus ir kitiems mūsų šalies kovotojams.

Lietuvius į JAV pakvietė KOTC vadovas Terry Trebilcockas, šiemet balandį viešėjęs Kaune ir stebėjęs pirmąjį mūsų šalyje "King of the Cage" turnyrą, kuriame dalyvavo ir tituluoti JAV kovotojai – Kriptonitu vadinamas Anthony Lopezas, Juanas Archuleta, Joe Stevensonas, Shadas Smithas.

"Amerikiečius nustebino ne vien mūsų sportininkų meistriškumas, bet ir renginio organizatorių profesionalumas. Tąkart T.Trebilcockas užtikrino, kad būtinai bendradarbiausime ir ateityje", – teigė D.Daukšas.

"Dainralfo" atstovai į Los Andželą išvyks kitą savaitę. Turnyras "Never quit" numatytas rugsėjo 2-ąją šio megapolio "Citizens Business Bank" arenoje, per sporto varžybas sutalpinančioje daugiau nei 10 tūkst. žiūrovų.

Varžovai – įveikiami

"Karolis ir Vytautas per turnyrą Kaune savo dvikovas pralaimėjo, tačiau abu pasižymėjo tvirtu charakteriu, ištverme, aukšta kovos technika. Tik nedidelė klaida sutrukdė K.Busliui įveikti S.Smithą, o V.Sadauskas visus penkis raundus atsilaikė prieš J.Archuletą. Tai padarė didelį įspūdį ne vien T.Trebilcockui, bet ir JAV kovotojams", – kalbėjo D.Daukšas.

"Citizens Business Bank" arenoje lietuviai pagal mišrių kovos menų (MMA) taisykles, po tris raundus po penkias minutes, grumsis su amerikiečiais. Varžybas transliuos kabelinės ir palydovinės televizijos kanalas "Maverick" ("MavTV").

"Vytautui teko beveik 190 cm ūgio kairiarankis universalus kovotojas, o Karoliui – labiau imtynių stiliaus priešininkas. Išnagrinėjome jų dvikovų vaizdo įrašus, manau, varžovai įveikiami. Galbūt sunkiau bus Vytautui, o Karolis – irgi buvęs imtynininkas, be to, kitas jo koziris – itin stiprūs rankų ir kojų smūgiai, o amerikiečiai to prisibijo. Bet kokiu atveju ir V.Sadauskas, ir K.Buslys atiduos visas jėgas, jie yra geros sportinės formos", – svarstė "Dainralfo" vadovas.

Turnyro dalyviams numatyti honorarai. "Aptarsime ir ilgalaikių sutarčių galimybes, juo labiau kad šiemet lapkritį grupė JAV kovotojų vėl atvyks į tarptautinį "King of the Cage" turnyrą Kaune", – sakė D.Daukšas.

Planuose – MMA centras

"Dainralfo" prezidentas tikisi, kad bendradarbiaujant su amerikiečiais pavyks įgyvendinti dar vieną svajonę.

"Pirmiausia norėjome užmegzti glaudžius ryšius su KOTC, parodyti, kad ir Lietuvoje yra talentingų kovotojų, vertų šios organizacijos dėmesio. Dabar puoselėjame planą įkurti Kaune mišrių kovų centrą. Galbūt prie to prisidėtų ir KOTC, tačiau turėsime gerai padirbėti – ir organizuodami varžybas, ir kitais būdais populiarindami šią kovinę sporto šaką", –  teigė D.Daukšas.

GALERIJA

  • V. Sadauskas <span style=color:red;>(dešinėje)</span>
Evaldo Šemioto nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS