L. Kanciaus nesėkmė vilties laimėti pasaulio čempionatą nepražudė | Diena.lt

L. KANCIAUS NESĖKMĖ VILTIES LAIMĖTI PASAULIO ČEMPIONATĄ NEPRAŽUDĖ

Nelemtas elektros gedimas staiga sustabdė puikų lietuvio Laisvydo Kanciaus pasirodymą šių metų Maroko ralyje.

Šiandien Maroke vyko trečiasis ralio greičio ruožas. L. Kanciui rizikuoti ir lėkti itin pavojingai nereikėjo, jam pilnai užteko tos ketvirtos pozicijos kurioje jis buvo tam, kad iškovotų pasaulio čempiono titulą. Tačiau ralio reidai yra techninė sporto šaka ir kartais nesvarbu kiek saugiai tu važiuoji – nesėkmes lemia technikos gedimai. Deja, šiandien kaip tik tai sustabdė ir lietuvį.

Nuvažiavus mažiau negu pusė greičio ruožo viduryje dykumos staiga nustojo veikti lietuvio variklis. Joks bandymas reanimuoti keturratį nepadėjo ir Laisvydui nieko nebeliko kaip tik sudėti ginklus. Tačiau net ir tai padaryti nebuvo paprasta. Mat gedimas ištiko viduryje dykynės, toli nuo bet kokio kelio.

Į pagalbą atėjo vietiniai gyventojai. Vienas jų į savo pikapo priekabą pasikrovė lietuvio keturratį ir daugiau kaip šimtą kilometrų vežė iki artimiausios civilizacijos, kur techniką perėmė L. Kanciaus „Story Racing“ mechanikai.

Šiuo metu keturratis gabenamas į serviso zoną, bus bandoma jį reanimuoti. Lietuvis nepraranda vilčių startuoti rytoj.

„Žinoma, gausime daug valandų baudų, bet man svarbiausia finišuoti įskaitoje ir gauti bent kažkiek taškų. Dabar tai yra mūsų didžiausias uždavinys – surasti gedimo priežastį ir ją pašalinti, kad galėtumėme tęsti lenktynes,“ – pakeliui į servisą telefonu sakė L. Kancius.

Iki Maroko ralio finišo liko dvi dienos. Jeigu L. Kanciui pavyks tęsti lenktynes, jo iškovoti bent keli taškai gali būti lemiami kovoje dėl pasaulio čempiono titulo.

GALERIJA

  • L. Kanciaus nesėkmė vilties laimėti pasaulio čempionatą nepražudė
  • L. Kanciaus nesėkmė vilties laimėti pasaulio čempionatą nepražudė
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS