Laukiama rekordinio kartingo lenktynininkų desanto | Diena.lt

LAUKIAMA REKORDINIO KARTINGO LENKTYNININKŲ DESANTO

  • 0

Šį savaitgalį Šiauliuose vyks jau penktasis BMW Lietuvos kartingo čempionato ir „Siųsk pigiau“ kartingo taurės etapas.

 

Varžybos šiemet atgimusiame Bačiūnų kartodrome yra įtrauktos ir į atvirojo Latvijos kartingo čempionato kalendorių, tad šiame renginyje laukiama net iki 200 sportininkų: tokio dalyvių būrio nėra buvę per visą Lietuvos kartingo istoriją. Tradiciškai su šalies čempionato dalyviais viename renginyje išvysime ir „Rotax Max Lithuania Challenge“, ir Baltic Karting Academy“, ir „ArtKart“, ir „Retro“ taurių lenktynininkus.

Proga pasivaržyti su kaimynais

Kai šių metų pavasarį Bačiūnų kartodrome buvo atnaujinta asfalto danga, tapo aišku, kad šalies kartingo žemėlapyje atsiranda naujas traukos centras. Tiksliau, grįžta daugelio mėgtas ir vyresnės kartos sportininkams puikiai pažįstamas kartodromas. Gegužės mėnesį jame įvyko pirmosios oficialios varžybos, po to – tarptautinis „Rotax Max“ lenktynių serijos etapas, o rudenį laukia dar nematytos varžybos.

Kaimyninė Latvija kartingo infrastruktūra pasigirti irgi negali, todėl nieko stebėtino, kad kaimyninės šalies federacija įvertino santykinai arti Latvijos atgimusį kartodromą. Todėl jau nuo ketvirtadienio Šiauliuose vykstančiose treniruotėse Latvijos atstovų netrūksta. O kadangi kaimyninės šalies čempionatas yra atviras, tai galima neabejoti, kad ir latviškų varžybų įskaitose pamatysime mūsų šalies atstovų, o tarptautinės kartingo klasės suteiks galimybę įsitikinti, kas yra greitesni – mūsų ar Latvijos lenktynininkai.

Šeštadienį nuo ankstyvo ryto iki vėlyvo vakaro vyksiančiuose važiavimuose bus galima pamatyti ir pačią greičiausią tarptautinius reikalavimus atitinkančią OK, „OK Junior“, KZ2 ar „KZ2 Masters“ klasių techniką ir jų vairuotojus.

Tie, kas mėgsta sentimentus, tikrai su malonumu stebės „Retro“ klasės finalus, o patys mažiausi „Baby“ klasės lenktynininkai jau į Šiaulius grįžta drąsesni – Bačiūnų kartodromas šių metų varžybų kalendoriuje yra vienintelis, kuriame vyks du etapai.

Iš viso šalies čempionate ir taurės varžybose numatyti šeši etapai, tad priešpaskutinis oficialus šių metų startas daugeliui bus labai svarbus. Šalies čempionato prizininkai paaiškės spalio pradžioje šeštajame etape, kuris vyks Anykščių kartodrome.

Grįžo iš „FIA Karting Academy Trophy“

Principinis noras įrodyti, kad jis yra greičiausias mūsų šalies „OK Junior“ klasės lenktynininkas savaitgalį tikrai lydės Marką Šilkūną. Jaunasis sportininkas praėjusį savaitgalį dalyvavo trečiajame, paskutiniame, šių metų „FIA Karting Academy Trophy“ varžybų etape, vykusiame garsiojoje Prancūzijos Le Mano trasoje. Dviejuose pirmuose tarptautinių varžybų etapuose Markui nepavykdavo pelnyti taškų, nors greičiu jis beveik nenusileisdavo lyderiams.

O paskutinis rimtas tarptautinis šio sezono startas atpirko nesėkmes: „Siųskpigiau.lt-Pilėnai Racing“ komandos narys, kurį į „FIA Karting Academy Trophy“ delegavo šalies kartingo federacija, paskutiniame etape užėmė 11 vietą, pelnė 6 įskaitinius taškus ir galutinėje įskaitoje tarp 54 skirtingų valstybių atstovų užėmė 20-ą vietą.

Markas – vienas jauniausių šių metų „FIA Karting Academy Trophy“ sezono dalyvių, tad kitais metais sportininkas jau tikisi išnaudoti sukauptą patirti ir kovoti dėl vietos ant garbės pakylos: šių metų startai įrodė, jog Markas gali būti labai greitas.

Sėkmingai paskutinis etapas susiklostė Estijos atstovui Markui Dubnitskiui, kuris užėmė 3-ią vietą, o bendroje sezono rikiuotėje liko 5-as. Latvis Robertas Purmalis per tris etapus taškų nepelnė ir galutinėje rikiuotėje įrašytas 36-oje vietoje. „FIA Karting Academy Trophy“ nugalėtoju tapo prancūzas Arthuras Dorisonas.

„Namų sienos“ jam padėjo laimėti le Mane, tačiau sportininkas sezoną irgi buvo pradėjęs pergale Belgijos etape, tad iš viso surinko 60 taškų ir antrą vietą užėmusį Guillaume‘ą Bouzarą iš Liuksemburgo aplenkė 6 taškais. Trečioji vieta atiteko Kolumbijos lenktynininkui Matijui Orjuelai.

Le Mano trasoje praėjusį savaitgalį pirmą kartą vyko ir „KZ2 Masters“ pasaulio taurės varžybos. Jose dalyvavo „Intrepid Baltic Team“ narys Šarūnas Vaškelis. Šarūnui teko konkuruoti su daugiau nei 60 patyrusių sportininkų iš visų žemynų. Prieš varžybas kalbėjęs, jog jo tikslas pakovoti dėl vietos tarp 36 į finalą galinčių patekti lenktynininkų, Šarūnas neliko nusivylęs: patekti į pajėgiausių konkurentų būrį jam nepavyko, tačiau sukaupta patirtis tikrai bus naudinga.

„KZ2 Masters“ pasaulio čempionu Le Mano trasoje tapo prancūzas Thomas Letailleuras. Jis finale beveik 3 sekundėmis aplenkė savo tautietį Ericą Ramoną, o trečioji vieta ant garbės pakylos atiteko belgui Thierry Delre.

GALERIJA

  • Šarūnas Vaškelis
  • Markas Šilkūnas
  • Markas Šilkūnas
  • Laukiama rekordinio kartingo lenktynininkų desanto
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS