Lengvaatlečių rinktinės dauguma – debiutantai | Diena.lt

LENGVAATLEČIŲ RINKTINĖS DAUGUMA – DEBIUTANTAI

35-ame Europos uždarų patalpų lengvosios atletikos čempionate tarp daugiau nei 600 dalyvių bus ir devyni Lietuvos sportininkai.

Kovo 1–3 d. Glazge (Škotija), "Emirates" arenoje, jėgas išmėgins Akvilė Andriukaitytė (bėgs 60 m), Agnė Šerkšnienė (400 m), Eglė Balčiūnaitė (800 m), Natalija Piliušina (1 500 m), šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė, trišuolininkės Dovilė Dzindzaletaitė ir Diana Zagainova bei Simas Bertašius (1 500 m) ir šuolininkas į aukštį Adrijus Glebauskas.

Lietuvos rinktinėje – penki debiutantai: A.Andriukaitytė, N.Piliušina, D.Zagainova, S.Bertašius ir A.Glebauskas. A.Palšytei tai bus ketvirtas Europos uždarų patalpų čempionatas, D.Dzindzaletaitei – trečiasis.

Nuo 1972-ųjų mūsų šalies lengvaatlečiai iškovojo septynis medalius: aukso – Kęstutis Šapka (šuoliai į aukštį, 1974 m.), Vladimiras Cepelevas (šuoliai į tolį, 1979 m.) ir A.Palšytė (2017 m.), sidabro – K.Šapka (1972 m.) ir Austra Skujytė (penkiakovė, 2011 m.), bronzos – Remigijus Valiulis (400 m, 1980 m.) ir Regina Čistiakova (3 000 m, 1986 m.).

Prieš dvejus metus Belgrade (Serbija) sėkmingiausiai pasirodė Lenkijos atstovai (7 aukso, 2 sidabro ir 3 bronzos medaliai), aplenkę britus (5, 4 ir 1) ir vokiečius (2, 2 ir 5).

Dėl sankcijų už Antidopingo kodekso pažeidimus Glazge nebus Rusijos rinktinės, tačiau vienuolikai šios šalies lengvaatlečių, tarp jų – ir pagrindinei A.Palšytės varžovei Marijai Lasickienei, suteiktas neutralus statusas ir jie galės startuoti.

M.Lasickienė yra griežtai pasisakiusi apie Rusijos sporto politiką.

"Viliuosi, kad vasarą į pasaulio čempionatą galėsime vykti su savo vėliava. Nežinau, kokia bus rinktinė, nes norisi, kad po trejų diskvalifikacijos metų padarytume išvadas, o ne verkšlentume, jog mes vargšai ir nelaimingi, mus engia. Reikia pasimokyti – juk ne šiaip sau dalyvaujame varžybose kaip neutralūs atletai. Reikia būti sąžiningam – ir sau, ir savo sirgaliams. Deja, teigiamų dopingo testų pas mus nesumažėjo", – kalbėjo dukart pasaulio čempionė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS