Lengvaatletis D. Vasiliauskas Europos jaunimo olimpiniame festivalyje iškovojo sidabrą | Diena.lt

LENGVAATLETIS D. VASILIAUSKAS EUROPOS JAUNIMO OLIMPINIAME FESTIVALYJE IŠKOVOJO SIDABRĄ

  • 0

Maribore (Slovėnija) vykstančiame Europos jaunimo olimpiniame festivalyje (EJOF) ketvirtadienį žibėjo lengvaatletis Danielius Vasiliauskas. 200 m bėgimo finale lietuvis pasipuošė sidabro medaliu.

Finale D. Vasiliauskas distanciją įveikė per 21,20 sek. ir antrą kartą šiandien pagerino asmeninį rekordą, Lietuvos jaunių, 17-mečių ir 18-mečių rekordus.

„Visiškai nesitikėjau tokio rezultato. Atvažiavau čia turėdamas aštuntą rezultatą tarp visų dalyvių. O žvelgiant į mano atrankos bėgimą atrodė, kad mano sportinė forma prasta. Tada pakalbėjome su trenere, gavau nurodymus, kurių didžiąją dalį, manau, įvykdžiau, todėl rezultatai matosi.

Tikėjausi medalio, bet apie tai galvojau prieš varžybas. Varžybų metu ėjau į ataką tuščia, šalta galva, apie nieką nemąstydamas.

Kai padarai rekordus ir įgyvendini tai, ką norėjai ir galėjai, medalis yra vyšnia ant torto. Gauni – ir viduje labai gera pasidaro“, - sakė D. Vasiliauskas.

Ketvirtadienio popietę vykusiose pusfinalio varžybose lietuvis distanciją įveikė per 21,25 sek. ir pagerino asmeninį rekordą bei Lietuvos jaunių ir 17-mečių rekordus. Jis taip pat pakartojo Lietuvos 18-mečių rekordą ir geriausiu laiku pateko į finalą.

Praėjusiais metais Europos jaunimo olimpiniame festivalyje dalyvavęs sportininkas taip pat tapo šios rungties vicečempionu.

Sprinterio auksas – trečiasis Lietuvos medalis Europos jaunimo olimpiniame festivalyje. Sidabrą laimėjo dziudo kovotojas Simas Polikevičius (svorio kategorija iki 60 kg), o bronzą iškovojo plaukikas Mantas Kaušpėdas (100 m nugara).

Iš viso mūsų šaliai festivalyje atstovauja 53 sportininkai, kurie varžosi devyniose sporto šakose: gimnastikoje, dziudo, kalnų dviračiuose, plento dviračiuose, 3×3 krepšinyje, lengvojoje atletikoje, plaukime, riedlentėse ir tenise.

 


 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS