Lietuva – Ukraina: prieš krepšininkų akistatą jėgas išbandys ir regbininkai | Diena.lt

LIETUVA – UKRAINA: PRIEŠ KREPŠININKŲ AKISTATĄ JĖGAS IŠBANDYS IR REGBININKAI

  • 0

Sekmadienį Lietuvos krepšinio rinktinė antrąjį Europos čempionato etapą pabaigs rungtynėmis su Ukraina. Diena prieš tai – šeštadienį – Alytuje įvyks Ukrainos ir Lietuvos akistata regbio aikštėje. Septyniolikmečiai regbininkai kovos dėl trečios vietos Europos regiono regbio taurės bronzos.

Trečiadienį vykusiose rungtynėse dėl patekimo į finalą varžėsi keturios rinktinės – Lietuvos, Rumunijos, Ukrainos ir Rusijos. Rumunai po atkaklios kovos 32:15 įveikė lietuvius, o rusai net 77:0 sutriuškino ukrainiečius.

Šeštadienį turnyro finale varžysis rusai ir rumunai, o dėl trečios vietos kovos lietuviai ir ukrainiečiai. Ukrainos rinktinės treneris Dimitrijus Kirsanovas prieš rungtynes su lietuviais lengvos kovos nesitiki: „Manau, kad abiejų komandų šansai nugalėti yra lygūs. Nesidomiu per daug krepšiniu, todėl nežinau, kokios mūsiškių galimybės krepšinio aikštėje, bet regbyje lietuviai ir ukrainiečiai yra panašaus pajėgumo. Puikus Rusijos žaidimas šiame turnyre tikrai nenustebino. Jų komanda yra labai aukšto lygio, todėl mums ir buvo taip sunku.“

Lietuvos rinktinės treneris Vytautas Kalinauskas negailėjo pagyrų Ukrainai: „Taip, rezultatas su rusais atrodo beviltiškas, bet jie nežaidė taip jau blogai. Antrajame kėlinyje stengėsi atakuoti, tačiau rusai buvo stipresni. Mūsų laukia sunkios rungtynės, bet manau, kad turime visas galimybes nugalėti.“

Rungtynės dėl trečios vietos tarp Lietuvos ir Ukrainos vyks šeštadienį 14 val. Alytaus centriniame stadione. Dėl turnyro nugalėtojų vardo nuo 16 val. varžysis rumunai ir rusai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS