Lietuvė apsijuosė čempionės diržu | Diena.lt

LIETUVĖ APSIJUOSĖ ČEMPIONĖS DIRŽU

„Svajonės išsipildo, jeigu jų siekdamas kantriai ir nuosekliai dirbi“, – sakė pasaulio čempionės diržu apsijuosusi Lietuvos kovotoja Ernesta Kareckaitė.

Nugalėjo prancūzę

Paryžiuje (Prancūzija) surengtame mišrių kovos menų (MMA) turnyre „Hexagone MMA 6“ kaunietė išmėgino jėgas su 39-erių prancūze Laetitia Blot.

Teisėjai po penkių raundų kovos arenoje „Zenith de Paris“, stebint per 3 tūkst. žiūrovų, nugalėtoja pripažino 24-erių E. Kareckaitę. Lietuvei buvo įteiktas „Hexagone MMA“ svorio kategorijos iki 56,7 kg pasaulio čempionės diržas.

L. Blot, tituluota dziudo ir sambo meistrė, kelis kartus ringe buvo pargriovusi Ernestą, tačiau kaunietė išvengė skausmingų varžovės gniaužtų, o pati stipriai ir tiksliai smūgiavo kojomis, rankomis.

Teisėjai, arenoje „Zenith de Paris“, stebint per 3 tūkst. žiūrovų, nugalėtoja pripažino E. Kareckaitę.

Trenerio ir žinomo kovotojo Igno Baryso auklėtinei tai – kol kas skambiausia pergalė per karjerą MMA.

„Noriu padėkoti visiems, palaikantiems mane. Ačiū treneriui, kuris niekada neprarado tikėjimo manimi. Ačiū komandai, kuri visada šalia. Ačiū už suteiktą galimybę kovoti dėl čempionės diržo ir ačiū tau, Laetitia, už tai, kad galėjau dalytis kovos narvu su tavimi. Esu labai laiminga“, – nesutramdžiusi ašarų kalbėjo E. Kareckaitė.

Priekaištavo teisėjams

Prancūzė socialiniuose tinkluose pareiškė pretenzijų dvikovos arbitrams – esą jie buvo nepakankamai objektyvūs.

„Į MMA atėjau ne tam, kad tapčiau boksininke. MMA – universalus, daugybę komponentų apimantis kovos menas, o aš, manau, šįkart tai ir pademonstravau. Ką parodė mano varžovė? Vien smūgiuoti be atodairos – tai dar ne MMA“, – tvirtino L. Blot.

Tačiau, dienraščio „Le Parisien“ teigimu, namų sienos, nors ir buvo labai palankios kovų narvo šeimininkei, teisėjų nuomonei poveikio neturėjo: arbitrai vertino visumą – ne tik kovos veiksmų arsenalą, bet ir jų kokybę, efektyvumą.

Sėkmė: E. Kareckaitę ir trenerį I. Barysą (antras iš kairės) pasveikino organizacijos „Hexagone MMA“ vadovai. / hexagonemma.fr ir AFP nuotr.

„Anksčiau prieš kovą tiesiog degdavau savyje, nekantraudavau žengti į narvą, bet tai nėra pats geriausias nusiteikimas. Geriau – ramybė, susikaupimas ir aiškus suvokimas, ką ir kaip turėsiu daryti, kad įveikčiau konkrečią varžovę. Trenerio I. Baryso dėka plečiu savo žinių bagažą. Krepšinio terminais šnekant, mokausi matyti aikštelę. Kartu dirbame ne vienus metus, todėl vienas kitą suprantame iš pusės žodžio“, – „Kauno dienai“ yra sakiusi E. Kareckaitė.

Organizatoriai patenkinti

Lietuvos kovotoja sutartį su 2021-aisiais Prancūzijoje įkurta organizacija „Hexagone MMA“, kuriai priklauso ir L. Blot, pasirašė 2021-ųjų gruodį.

„Tai, kad mes žengiame teisingu keliu, patvirtino žiūrovai – šįkart sulaukėme rekordinės auditorijos. Ypač džiugu, kad dauguma sirgalių gerai supranta MMA specifiką, varžybas stebėjo daug šeimų, jaunimo, – sakė organizacijos „Hexagone MMA“ prezidentas Jérôme'as Pourrut. – Stengiamės, kad mūsų renginiai būtų ne tik aukšto sportinio, bet ir šou lygio, – tegul žmonės, kuriems MMA – naujovė, tiesiog gerai praleidžia laiką.“

„Hexagone MMA“ vadovas patvirtino, kad ateityje turnyrai bus rengiami ne tik Paryžiuje, bet ir dar šešiuose Prancūzijos miestuose.

GALERIJA

  • Lietuvė apsijuosė čempionės diržu
  • Lietuvė apsijuosė čempionės diržu
hexagonemma.fr ir AFP nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Baltic

Power

Kur

Dingo auksciau straipsnio komentarai,kurupcija naikina ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS