Lietuviai patirtį kaupė Kalėdų senelio valdose | Diena.lt

LIETUVIAI PATIRTĮ KAUPĖ KALĖDŲ SENELIO VALDOSE

"Patirties sukaupėme tiek, kiek per visą lietuvišką ralio sezoną", – sakė lenktynininkas Vladas Jurkevičius, išmėginęs jėgas Suomijoje surengtame pasaulio automobilių ralio čempionato (WRC) etape.

Greičiausi buvo estai

Rovaniemyje, kuris labiau žinomas kaip Kalėdų senelio rezidencija, įvyko WRC antras etapas. Jį sudarė 856,05 km, iš jų 251,08 km – greičio ruožai.

Tarp varžybų dalyvių buvo Lietuvos lenktynininkai V.Jurkevičius ir Aisvydas Paliukėnas. Mūsiškiai, važiavę "Škoda Fabia R5", bendroje įskaitoje tarp 51 finišavusio ekipažo užėmė 40-ą vietą, o savo klasėje (RC-2) – 27-ąją.

Sėkmingiausiai pasirodė estai Otto Tanakas ir Martinas Jarveoja ("Hyundai i20 Coupe", 10 greičio ruožų – 2 val. 03 min. 49,6 sek.).

Antrą vietą užėmė suomiai Kalle Rovanpera ir Jonne Halttunenas ("Toyota Yaris WRC", 2 val. 04 min. 07,1 sek.), trečią – belgai Thierry Neuville'as ir Martijnas Wydaeghe'as ("Hyunday i20 Coupe", 2 val. 04 min. 09,4 sek.).

V.Jurkevičius ir A.Paliukėnas nugalėtojams pralaimėjo 30 min. 57,2 sek.

Per vieną šuolį padariau klaidą – pasukau vairą ne į tą pusę, į kurią reikėjo, todėl smigome į pusnis. Maniau, kad apsiversime, bet viskas baigėsi laimingai.

Apmaudi klaida

Dešimtą etapą, pavadintą grėsmingai "Wolf Power", sudarė 22,47 km. Pirmas penkias vietas užėmę ekipažai galėjo uždirbti papildomų – premijinių – taškų.

Greičiausi buvo K.Rovanpera ir J.Halttunenas (10 min. 02,4 sek.). Nežymiai atsiliko airiai Craigas Breenas ir Paulas Nagle'as ("Hyundai i20 Coupe", 10 min. 02,7 sek.) bei T.Neuville'as ir M.Wydaeghe'as (10 min. 02,8 sek.).

V.Jurkevičius ir A.Paliukėnas tikslą pasiekė paskutiniai (52-a vieta, 21 min. 41,6 sek.).

"Turėjome papildomų reikalų. Per vieną šuolį padariau klaidą – pasukau vairą ne į tą pusę, į kurią reikėjo, todėl smigome į pusnis. Maniau, kad apsiversime, bet viskas baigėsi laimingai, – papasakojo V.Jurkevičius. – Nemažai užtrukome, kol viską susitvarkėme, tačiau džiaugiamės finišavę, pozityvių emocijų kiekis – sunkiai išmatuojamas."

Laisvalaikis: suomiai pasiūlė sportininkams pramogų – pasivažinėti šunų ar elnių kinkiniais, pasisvečiuoti pas Kalėdų senelį.

Laukia Kroatija

Suomijoje nepasisekė 2020 m. pasaulio čempionams prancūzams Sebastienui Ogier ir Julienui Ingrassiai ("Toyota Yaris WRC").

Važiuodami aštuntą greičio ruožą, favoritai įlėkė į pusnis ir tądien užėmė tik 47-ą vietą. Tąkart pasaulio čempionus aplenkė ir lietuvių ekipažas (26-a vieta).

S.Ogier ir J.Ingrassia, bendroje įskaitoje užėmę 20-ą vietą, po dviejų WRC etapų iš pirmos pozicijos smuktelėjo į trečią (31 taškas).

Sezono lyderiu tapo K.Rovanperos ir J.Halttuneno ekipažas (39 tšk.). Antroje vietoje – T.Neuville'as ir M.Wydaeghe'as (35 tšk.). O.Tanakas ir M.Jarveoja – penkti (27 tšk.).

Trečias WRC etapas numatytas balandžio 22–25 d. Kroatijoje.

Vėliau planuojama lenktynes surengti Portugalijoje (gegužės 20–23 d.), Italijoje (birželio 3–6 d.), Kenijoje (birželio 24–27 d.), Estijoje (liepos 15–18 d.), Suomijoje (liepos 29–rugpjūčio 1 d.), Belgijoje (rugpjūčio 13–15 d.), Čilėje (rugsėjo 9–12 d.), Ispanijoje (spalio 14–17 d.) ir Japonijoje (lapkričio 11–14 d.).

GALERIJA

  • Lietuviai patirtį kaupė Kalėdų senelio valdose
  • Lietuviai patirtį kaupė Kalėdų senelio valdose
  • O. Tanakas ir M. Jarveoja
  • V. Jurkevičius ir A. Paliukėnas
arcticrallyfinnland.fi nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS