Lietuvos boksą įvertino ir užsienio specialistai | Diena.lt

LIETUVOS BOKSĄ ĮVERTINO IR UŽSIENIO SPECIALISTAI

Savaitgalis buvo derlingas Lietuvos bokso atstovams. Gabrielė Stonkutė pratęsė skambių pergalių seriją triumfuodama Europos čempionate, o Kauną drebino įspūdingas tarptautinis bokso mačas.

Lyderės triumfas

154 dalyvės iš 30 šalių Buvoje surėmė pirštines, kad išsiaiškintų stipriausias Senojo žemyno boksininkes. Tarp Europos moterų bokso elito vietos atsirado ir dviem Lietuvos atstovėms.

Mūsų šalies rinktinės lyderė, pasaulio čempionė G.Stonkutė pergalingai nužygiavo iki pat turnyro Juodkalnijoje finalo. Lemiamoje svorio kategorijos (iki 81 kg) akistatoje lietuvė 3:2 (28:29, 30:27, 29:28, 28:29, 30:27) pranoko tituluotą Lenkijos sportininkę Martyną Jancelewicz.

Prieš tai vykusiame pusfinalyje G.Stonkutė kelialapį į finalą iškovojo be didesnio pasipriešinimo. Jos akistata su ukrainiete Raisa Piskun buvo nutraukta antrojo raundo pradžioje – teisėjai pripažino akivaizdžią mūsiškės persvarą.

Bronzos apdovanojimą Budvoje iškovojo Ana Starovoitova (iki 60 kg). Pusfinalyje mūsų rinktinės narė 0:5 nusileido Čekijos atstovei Lenkai Bernardovai.

 

Bokso mačas „United Punch“

Regimanto Zakšensko nuotr.

Intriguojančios kovos

Intriguojančios lietuvių ir ukrainiečių akistatos vyko ir Kaune surengtame „United Punch“ bokso mače. Gausų žiūrovų būrį į „Akropolio“ prekybos centrą sutraukusiame renginyje dėl „Old Town Barbers“ taurės susikovė šešios Lietuvos ir Ukrainos boksininkų poros.

Varžybas atidarė dviejų svorio kategorijos iki 63,5 kg lietuvių – Modesto Žmuidzinos ir Andrejaus Lavrenovo – akistata. Laimonas Raibikis svorio kategorijos iki 67 kg kovoje 0:3 nusileido ukrainiečiui Viktorui Petrovui. Svorio kategorijoje iki 75 kg dominavo lietuviai – Aleksandras Trofimčiukas 3:0 įveikė ukrainietį Dmitro Kulia, o Vytautas Balsys 3:0 pranoko svečių atstovą Vlodomirą Mandzniuką.

Svorio kategorijos iki 92 kg susitikime Ukrainos sunkiasvoris Viačeslavas Gavriliukas 3:0 pranoko Darių Vaišnorovičių. Simonas Urbonavičius (iki 92 kg) nusileido ukrainiečiui Denisui Salabai (iki 92 kg) – kova antrajame raunde buvo nutraukta dėl aiškios varžovo persvaros.

Vakaro kulminacija tapusioje sunkiasvorių dvikovoje Jonas Jazevičius (virš 92 kg) vienbalsiu teisėjų sprendimu 3:0 pranoko ukrainietį Arkadijų Karcaną.

Diegia naujas tradicijas

Galutinis bendras mačo rezultatas skelbė lygiąsias 3:3. Vis dėlto solidarumą parodę šeimininkai „Old Town Barbers“ taurę ir prizus perleido karo su Rusija alinamos Ukrainos atstovams.

Labai norime, kad į Lietuvą ateitų vakarietiškos bokso renginių tradicijos.

„Boksas buvo aukšto lygio, jautėsi, kad kovojo aukšto meistriškumo sportininkai. Labai džiaugiuosi, kad mums pavyko išplėšti lygiąsias. Jei atvirai, prieš mačą to nesitikėjau, – teigė Lietuvos boksininkų treneris Marius Palionis. – Su daugybe žiūrovų ir visais šou elementais emocija buvo tikrai išskirtinė.“

„Labai norime, kad į Lietuvą ateitų vakarietiškos bokso renginių tradicijos, kurias mes matome kitapus Atlanto ar Dubajaus arenose. Labai smagu aplink ringą matyti šeimas su vaikais, kurie galbūt dar tik svarsto, kurią sporto šaką pasirinkti. Dar smagiau, kad šiame renginyje turėjome socialinę potekstę ir stengėmės atkreipti dėmesį į nuo karo kenčiančią Ukrainą ir jos sportininkus“, – kalbėjo vienas renginio organizatorių Daivaras Judinas.

Didelio susidomėjimo sulaukusį renginį muzikine programa paįvairino grupės „Flying Saucer Gang“ reperiai Remis Retro ir Gamka.

GALERIJA

  • Kolekcija: G.Stonkutė prie pasaulio čempionės titulo pridėjo ir Europos pirmenybių auksą.
  • Sunkiasvoriai: J.Jazevičius <span style=color:red;>(mėlyna apranga)</span> įtikinamai pranoko A.Karcaną.
D. Daraškos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Patrijotas.

Be tos šūdo spalvos Ukrainos vėliavos niekur. Tai ačiū dievui, kad Žalgirio arenoje to šūdo nėra. Ir Žalgiris pradėjo žaisti. O kas Praita sezoną buvo.?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS