Lietuvos bokso čempionate dėl medalių ir vietos rinktinėje kovos 70 dalyvių | Diena.lt

LIETUVOS BOKSO ČEMPIONATE DĖL MEDALIŲ IR VIETOS RINKTINĖJE KOVOS 70 DALYVIŲ

  • 0

Pasaulį kaustanti antroji koronaviruso pandemijos banga nesustabdė Lietuvos boksininkų. Lapkričio 18-21 dienomis Kaune vyks Lietuvos vyrų ir moterų bokso čempionatas. Lietuvos bokso pirmenybės organizuojamos jau 94 kartą. Nuo 1925 metų rengiamos pirmenybės neįvyko tik kartą – 1939 metais.

Lietuvos sporto universiteto sporto salėje vyksiančiame Lietuvos čempionate į ringą kops 70-imt dalyvių: 51 boksininkai ir 19 boksininkių. Vyrai kovos 8-iose, moterys – 6-iose svorio kategorijose.

„Aišku, kaip ir kiekviena sporto organizacija, susidūrėme su daug sunkumų, organizuojant sporto varžybas pandemijos metu. Privalome atsižvelgti į visus reikalavimus ir rekomendacijas. Varžybos vyks be žiūrovų, bet jiems suteiksime galimybę stebėti Lietuvos čempionatą internete visas keturias varžybų dienas. Surengti Lietuvos čempionatą buvo labai svarbu ne tik dėl vienos seniausių Lietuvoje sporto šakos tradicijų tęstinumo, bet ir formuojant šalies rinktinę, kuri kitais metais kovos dėl kelialapių į Tokijo olimpines žaidynes“, – sakė Lietuvos bokso federacijos prezidentas Darius Šaluga.

Lietuvos čempionate numatyta net 56 kovos. Po Lietuvos čempionato paaiškės preliminari rinktinės sudėtis, kuri kovos dėl kelialapių į Tokijo olimpines žaidynes. Olimpiniai atrankos turnyrai numatyti kitų metų pavasarį Londone ir Paryžiuje.

„Laukiame daug intriguojančių kovų, nes bus kovojama ne tik dėl Lietuvos čempiono vardo, bet ir dėl vietos Lietuvos rinktinėje. Jaunimas lipa ant kulnų patyrusiems boksininkams ir tiek vieniems, tiek kitiems, reiks įrodyti, kad jie verti atstovauti Lietuvai svarbiausiose tarptautinėse varžybose. Planuojame, kad dėl olimpinių kelialapių atrankos turnyruose kovos 7 ar 8 vyrai ir 2 moterys. Lietuvos čempionatas taps pirmuoju laipteliu olimpiniu kelialapio link“, – teigia Lietuvos bokso rinktinės treneris Vidas Bružas.

Lietuvos bokso čempionato kovas galite stebėti „Facebook“ paskyroje „Lietuvos bokso federacija“.

Lietuvos bokso čempionato tvarkaraštis:

Lapkričio 18 d. (trečiadienis) 15.00 val. preliminarios kovos;

Lapkričio 19 d. (ketvirtadienis) 15.00 val. preliminarios kovos;

Lapkričio 20 d. (penktadienis) 15.00 val. pusfinaliai;

Lapkričio 21 d. (šeštadienis) 12.00 val. finalai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS