Lietuvos burlentininkai pakilo laipteliu aukščiau | Diena.lt

LIETUVOS BURLENTININKAI PAKILO LAIPTELIU AUKŠČIAU

  • 0

Visą savaitgalį Svencelėje vykstančiose "Neilpryde Baltic Cup" burlenčių ir jėgos aitvarų varžybose šiemet pūstelėjo nauji vėjai, itin džiuginantys lietuvius ekstremalaus sporto entuziastus.

Šiemet Kauno buriavimo klubas "Bangpūtys" pirmą kartą "Techno293" klasėje delegvo tris savo sportininkus.

"Kelių sportininkų tėvai investavo savo pinigus, tad pagaliau šioje kategorijoje varžosi ne tik latviai ir estai, bet ir mūsiškiai. Ketiname šiemet važiuoti ir į "Baltic Cup" ir Latvijoje, ir Estijoje", - pasakojo treneris Darius Daraška.

Nors varžybos organizuojamos jau eilę metų, "Techno293" klasėje lietuviai iki šiol neplaukė, nes neturėjo tinkamos įrangos. Klasė, kurioje dažniausiai varžosi dalyviai iki aštuoniolikos metų, laikoma tramplinu į aukšto lygio tarptautines varžybas.

Varžybų teisėjas Robertas Gradauskas džiaugėsi, kad buriavimo lygis Lietuvoje kyla: "Geriausia mokykla yra varžybos, tad jei vaikai tikrai dalyvaus visose tarptautinėse varžybose šiemet, jiems bus tikrai gera mokykla".

O mokytis tikrai yra iš ko. Šiemet varžybose dalyvauja tokios žvaigždės kaip latvis Janis Preiss, kuris pasaulio reitinge užima antrąją vietą, bei geriausias Lietuvos jėgos aitvarų sportininkas Viktoras Šeputa.

Penktadienį varžybų dalyviams gamta vėjo pašykštėjo, tačiau antrąją varžybų dieną pūtė gūsingas 7-14 m/s vėjas, kuris reikalauja ne tik jėgų, bet ir geros taktikos bei tinkamos įrangos. Po pirmųjų dienų "Techno293" klasėje pirmauja latvis Namejs Dreimaris, tačiau jam ant kulnų lipa debiutuojantys lietuviai Mindaugas Lukšys ir Rokas Didrikas.

"Formula" klasėje užtikrintai pirmauja latvis Janis Preiss, "Raceboard" kategorijoje pirmąją poziciją gina leituvis Vytautas Celiešius, o jėgos aitvarų sportininkai, besivaržantys olimpinėje distancijoje "IKA-Formula Kite" nusileidžia lietuviui Viktorui Šeputai.

Tarptautines "Neilpryde Baltic Cup" varžybas organizuoja VšĮ "Ekestremalus sportas".

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS