Lietuvos dvejetas – kurčiųjų pasaulio paplūdimio tinklinio čempionato pusfinalyje | Diena.lt

LIETUVOS DVEJETAS – KURČIŲJŲ PASAULIO PAPLŪDIMIO TINKLINIO ČEMPIONATO PUSFINALYJE

  • 0

Kurčiųjų pasaulio moterų paplūdimio tinklinio čempionate Lenkijoje maloniai džiugina Birutė Aleknavičiūtė ir Ingrida Milkintaitė. Sunkiai pradėjusios ir buvusios ant pasitraukimo iš pirmenybių slenksčio, penktadienį lietuvės pateko į geriausiųjų ketvertuką.

Bilietą į pusfinalį jos nusiplėšė po nuožmios kovos ketvirtfinalyje 2:1 (23:21, 19:21, 15:12) palaužusios itales Alicę Tomat ir Silvią Bennardo.

Čempionate, kurį pradėjo 12 komandų iš devynių valstybių, mūsų šalies tinklininkės pateko į C grupę kartu su rusėmis Inesa Seliutina ir Jelizaveta Aleksejeva, ukrainietėmis Julija Jaroševska ir Loida Jackova bei lenkėmis Anna Krzak ir Barbara Koltun.

Lietuvos stovykloje lengva sumaištis kilo po pirmųjų rungtynių. Ne dėl pralaimėjimo Ukrainos ekipai 0:2 (9:21, 17:21), mat kelio raiščius varžybų metu pasitempė I. Milkintaitė. Tinklininkė, kęsdama skausmą, pabaigė pirmosios dienos susitikimą, o kitą dieną vėl pasirodė aikštelėje.

Antrajame ture lietuves vėl aplankė nesėkmė. Jas 2:0 (21:12, 21:17) pranoko rusės.

Pirmosios pergalės sulaukta trečiosiose rungtynėse, kuriose B. Aleknavičiūtė ir I. Milkintaitė 2:0 (21:11, 21:14) nugalėjo taip pat be pergalių buvusias lenkes.

Lietuvos tandemas dėl patekimo į ketvirtfinalį susirėmė su taip pat vieną kartą laimėjusiomis austrėmis Theresa Grath ir Beatrice Brunnbauer. Vis darniau žaidusios mūsų šalies atstovės gana lengvai perlipo austrišką barjerą – 2:0 (21:10, 21:16).

Ketvirtfinalyje su italėmis svarstyklės svyravo tai vienon, tai kiton pusėn. Lemiamame sete šaltesnius nervus turėjo B. Aleknavičiūtė ir I. Milkintaitė.

„Prieš pusfinalį jaučiamės gerai, – pasidžiaugė Lietuvos komandos treneris Paulius Matulis. – O buvo tokia situacija, kad po pirmo turo svarstėme, ar tęsime čempionatą. Merginų pasirodymas vis gerėja. Žaidimu treniruotėse esu patenkintas, tačiau rungtynėse joms dar sunku susitvarkyti su įtampa, neišvengia streso, atsiranda nepasitikėjimas savimi. Tai, ko gero, žaidybinės praktikos stokos pasekmė. Labai svarbu sumažinti savo klaidų – dovanėlių varžovėms – skaičių. Patekusios į pusfinalį tinklininkės pranoko joms iškeltą užduotį ir neturi ko prarasti. Liepsiu kovoti, stengtis ir nebijoti atlikti drąsius veiksmus.“

Pusfinalyje, kuris taip pat vyks penktadienį, lietuvės kausis su pagrindiniu Ukrainos dvejetu – Anna Zatylkina ir Julija Černenko.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS