Lietuvos dziudo kovotoja privertė kapituliuoti favorites | Diena.lt

LIETUVOS DZIUDO KOVOTOJA PRIVERTĖ KAPITULIUOTI FAVORITES

Dziudo klubo „Budoka“ ir Kauno sporto mokyklos „Gaja“ auklėtinė Ugnė Skėrytė savo sportinių trofėjų kolekciją papildė nauju medaliu, šįkart – aukso.

Saldus revanšas

Samorine (Slovakija) surengtose Europos jaunių (iki 18 metų) dziudo taurės varžybose U. Skėrytė (svorio kategorija iki 57 kg) nugalėjo visas varžoves, tarp jų – pasaulio reitingo favorites.

Manto Jakubavičiaus treniruojama kovotoja pirmiausia įveikė bulgarę Denitsą Božinovą, vėliau – slovakę Emą Danisovą, o ketvirtfinalyje po pratęsimo „wazari“ įvertinimu – Izraelio atstovę Naamą Badash.

„Pusfinalyje Ugnė susitiko su jau gerai pažįstama varžove, pasaulio reitingų lentelėje trečią vietą užimančia lenke Emilia Bielawska. Jau kovos pradžioje Ugnei pavyko atlikti „uchi mata“ veiksmą ir „ippon“ įvertinimu žengti į finalą. Dvikova užtruko tik 27 sekundes“, – papasakojo M. Jakubavičius.

Lietuvė atsirevanšavo lenkei už pralaimėjimą 2023-iaisiais Rygoje.

100 reitingo taškų

Finale U. Skėrytė susitiko su pasaulio reitingo lydere, 2023 m. planetos jaunių čempionato prizininke Hili Zakroyski (Izraelis).

„Varžovė pirmavo, tačiau, atlikdama metimą, pažeidė taisykles. Tad Izraelio sportininkė buvo eliminuota iš kovos ir Ugnė šventė pergalę“, – teigė M. Jakubavičius.

Lietuvė savo pasaulio reitingo kraitį papildė 100 taškų ir pakilo į 11-ą vietą.

Pernai Europos jaunių dziudo taurės varžybose U. Skėrytė iškovojo sidabro (Latvijoje) ir bronzos (Ispanijoje) medalius.

Vilniečiui – bronza

Slovakijoje taip pat varžėsi dar keturiolika mūsų šalies jaunųjų dziudo kovotojų.

Trečią vietą užėmė Norbertas Račka (iki 73 kg). Vilnietis patyrė vieną nesėkmę ir laimėjo šešias akistatas, tarp jų – lemiamą dėl bronzos (nugalėjo ukrainietį Grigorijų Čeremchovą).

U. Skėrytei prireikė vos 27 sek. atsirevanšuoti varžovei iš Lenkijos.

Penkti liko plungiškiai Majus Petrauskas (iki 90 kg) ir Saulė Einingė (per 70 kg), septintas – Majus Genys (Vilnius, iki 90 kg).

Tris dvikovas laimėjo, tačiau į septintuką nepateko Tajus Babaičenko (Alytus, iki 81 kg), po vieną pergalę iškovojo Timas Cimbolas (Alytus, iki 50 kg) ir Danas Vagulis („Budoka“, iki 66 kg).

Sėkmingiausiai pasirodė ukrainiečiai – 5 aukso, 3 sidabro ir 6 bronzos medaliai. Tris finalus laimėjo Kazachstano atstovai, du – Izraelio jauniai. Lietuvos delegacija su dviem medaliais tarp 21-os šalies užėmė 8-ą vietą. Varžybose dalyvavo iš viso 527 sportininkai.

Kviečia „Budoka“

Balandžio 6-ąją Jonavos sporto centre vyks tradicinis tarptautinis „Budoka“ dziudo turnyras.

Numatytos mergaičių ir berniukų (iki 10, 12, 14 ir 16 metų) varžybos. Paraiškas jau yra pateikę Lietuvos, Lenkijos, Sakartvelo, Estijos, Latvijos, Norvegijos, Ukrainos, Belgijos dziudo klubai.

Pernai „Budoka“ turnyre jėgas išmėgino beveik 700 dalyvių (2021-aisiais – per 850).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS