Lietuvos ir Lenkijos golfo rinktinių mače triumfavo svečių komanda | Diena.lt

LIETUVOS IR LENKIJOS GOLFO RINKTINIŲ MAČE TRIUMFAVO SVEČIŲ KOMANDA

Savaitgalį Lietuvos golfo federacija organizavo pirmąjį tarptautinį draugišką golfo mačą su Lenkijos rinktine „Team Match Play Vilnius 2019“. Šis mačas vyko Europos centro golfo klube ir pirmą kartą Lietuvoje buvo varžomasi „Ryder Cup“ formatu. Geriau sekėsi svečiams, kurie 15,5:8,5 pranoko Lietuvos rinktinę.

Jaunosios Lietuvos žvaigždės – Gediminas Markevičius ir Gilė Bitė Starkutė – laimėjo visas savo žaistas dvikovas, tačiau iki komandos pergalės pritrūko didesnio indėlio iš mažiau patyrusių komandos narių.

Pirmasis raundas vyko „Fourballs“ formatu: dvylika Lietuvos ir Lenkijos žaidėjų buvo suskirstyti poromis ir rungėsi šešiose atskirose dvikovose. Lietuviai laimėjo tris dvikovas, vienerios pasibaigė lygiosiomis, dvi – pralaimėjimais. Į antrą raundą lietuviai išėjo pirmaudami 3,5:2,5.

Antrasis raundas vyko „Foursomes“ formatu. Rinktinių žaidėjai vėl buvo suskirstyti poromis ir rungėsi šešiose individualiose dvikovose. Šį kartą fortūna šypsojosi svečių komandai – lietuviai laimėjo tik dvi iš šešių dvikovų. Rezultatas buvo persvertas svečių naudai 6,5:5,5.

Trečiasis raundas buvo žaidžiamas individualiose dvikovose tarp dvylikos Lietuvos ir Lenkijos sportininkų. Svečiai iš Lenkijos nemažino apsukų ir ne tik išlaikė turėtą persvarą, bet ir kiek atitolo bei iškovojo užtikrintą pergalę. Po trečiojo raundo rinktines skyrė septyni taškai 15,5:8,5.

„Esame laimingi, nugalėję Lietuvos komandą. Golfo aikštynas čempionatui paruoštas puikiai, šeimininkų komanda kovėsi iki paskutiniųjų, tik pačias geriausias emocijas ir prisiminimus parsivešime namo iš šio čempionato“, – gražių žodžių varžovams ir Lietuvai negailėjo Lenkijos rinktinės kapitonė Amanda Majsterek.

„Džiaugiuosi puikiai pavykusiu turnyru, kuriame aukštą meistriškumą pademonstravo tiek Lietuvos, tiek Lenkijos žaidėjai. Esu įsitikinęs, kad šis turnyras padės pamatus tolimesnei draugystei tarp abiejų šalių golfo entuziastų, o renginys taps gražia tradicija. Mes ir toliau remsime šią iniciatyvą bei prisidėsime prie golfo populiarinimo“, – teigė Lietuvos ir Lenkijos nacionalinių golfo rinktinių turnyro „Team Match Play Vilnius 2019“ mecenato, įmonių grupės ICOR ir „City Service“ valdybos pirmininkas Andrius Janukonis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS