Lietuvos jaunių rankinio rinktinė liko per plauką nuo kelialapio į Europos čempionatą | Diena.lt

LIETUVOS JAUNIŲ RANKINIO RINKTINĖ LIKO PER PLAUKĄ NUO KELIALAPIO Į EUROPOS ČEMPIONATĄ

  • 0

Lietuvos jaunių (gimusios 1998 m.) merginų rankinio rinktinė Gruzijoje vykusiame 2015 m. Europos jaunių U-17 merginų čempionato atrankos turnyre liko per plauką nuo kelialapio į rugpjūčio 13-23 dienomis Makedonijoje vyksiantį Europos čempionato finalinį etapą.

Lietuvaitės lemiamose rungtynėse ilgai pirmavo prieš olandes, tačiau pačioje rungtynių  pabaigoje pralaimėta vos 2 įvarčių skirtumu – 28:30 (15:12).

Auksuolės Stropienės treniruojamai Lietuvos rinktinei pirmasis kėlinys nieko blogo nežadėjo – buvo išsiveržta į priekį 3 įvarčių skirtumu – 15:12, tačiau antrajame kėlinyje varžovės išlygino žaidimą ir ilgą laiką virė tikras nervų karas – svarstyklės 1-2 įvarčiais pakrypdavo tai į vienos, tai į kitos ekipos pusę.

Lietuvos rinktinės gretose išsiskyrė 10 įvarčių įmetusi Brigita Ivanauskaitė, 5 pridėjo Gabija Gaidytė, 4 – Greta Rinkevičiūtė, 3 – Erika Dulytė, po 2 – Emilė Aglinskaitė ir Roberta Ivanauskaitė, po 1 – Laura Lapinskaitė ir Karolina Sparnauskaitė.

“Visos mūsų merginos kovojo iš širdies. Buvome nusiteikusios kovoti iki pergalės, bet pritrūko sėkmės“, - iškart po rungtynių sakė Lietuvos rinktinės vyr. trenerė Auksuolė Stropienė.

Pergalė prieš olandes bent 1 įvarčio skirtumu lietuvaitėms būtų atvėrusi kelius į šių metų rugpjūčio 13-23 dienomis Makedonijoje vyksiantį Europos jaunių U-17 merginų čempionatą. Į finalinį etapą pateko dvi iš keturių lietuvių pogrupio rinktinės. Tai – pirmąją vietą grupėje iškovojusios norvegės ir antros likusios olandės. Lietuvaitės užėmė trečiąją vietą, o atrankos turnyro šeimininkės gruzinės – ketvirtos.

Priminsime, kad penktadienį lietuvės rezultatu 39:20 (20:9) sutriuškino Gruzijos ekipą, o šeštadienį rezultatu 26:38 (10:19) pralaimėjo prieš rankinio šalimi vadinamaos Norvegijos bendraamžes.

GALERIJA

  • Lietuvos jaunių rankinio rinktinė liko per plauką nuo kelialapio į Europos čempionatą
  • Lietuvos jaunių rankinio rinktinė liko per plauką nuo kelialapio į Europos čempionatą
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS