Lietuvos merginų rankinio rinktinei nesėkmės nenumaldė troškimo laimėti | Diena.lt

LIETUVOS MERGINŲ RANKINIO RINKTINEI NESĖKMĖS NENUMALDĖ TROŠKIMO LAIMĖTI

  • 0

„Žaidėjos įvykdė aikštėje visas užduotis, kurias buvome parengę, tai ir lėmė medalius“, – pabrėžė Lietuvos jaunių (iki 17 metų) merginų rankinio rinktinės trenerė Ernesta Žilienė.

Pergalė mažajame finale

Azerbaidžano sostinėje Baku surengtame Europos čempionato II diviziono turnyre lietuvės iškovojo keturias pergales ir patyrė dvi nesėkmes.

E. Žilienės vadovaujama komanda A grupėje 40:37 įveikė bosnes, 37:23 – Sakartvelo atstoves, 47:14 – azerbaidžanietes ir 28:33 nusileido slovėnėms.

Pusfinalio dvikovą mūsiškės 19:41 pralaimėjo ispanėms, o mažajame finale dėl bronzos 32:27 pranoko Farerų salų rankininkes.

Per pastarąjį mačą net 15 įvarčių pelnė Gabija Pilikauskaitė, 7 – Agnė Gudlinkytė, 4 – Amelija Selivončikaitė, 3 – Marija Čelpačenko, 2 – Adelė Augaitė, 1 – Augustė Žilinskaitė.

Lietuvai taip pat atstovavo Gabija Nievaitė, Greta Vainorytė, Gabrielė Laurinaitytė, Gabrielė Vėgėlytė, Altėja Ustilaitė, Urtė Veličkaitė, Katia Agosta, Urtė Čibiraitė, Ugnė Šaparauskaitė, Ugnė Šemetulskytė.

Įvertino: G. Pilikauskaitė (kairėje) ir A. Gudlinkytė buvo išrinktos į simbolinę „Visų žvaigždžių“ komandą. / rankinis.lt nuotr.

Lietuvės – tarp žvaigždžių

„Per rungtynes dėl bronzos teko keisti gynybos sistemą, nes siekėme neutralizuoti svarbiausią varžovių ginklą – atakas aikštės kraštais ir per linijos žaidėjas. Leidome priešininkėms mesti iš toli. Mūsų vartininkė U. Čibiraitė sužaidė stebuklingai (atrėmė 48 proc. varžovių metimų – red. past.), – kalbėjo E. Žilienė. – Stengėmės žaisti greitą, kontratakomis paremtą rankinį. Galbūt buvo per daug klaidų, bet pasirinkus tokį kovos stilių jos neišvengiamos. Svarbiausia, kad merginos buvo susikaupusios, troško laimėti.“

Aukso medalius ir kelialapį į pasaulio jaunių (iki 18 metų) čempionatą iškovojo ispanės, finale 28:20 nugalėjusios slovėnes.

Lietuvos rinktinės atakų lyderė G. Pilikauskaitė tapo rezultatyviausia turnyro žaidėja – varžovių vartininkes nuginklavo iš viso 73 įvarčiais.

Vartininkė U. Čibiraitė atrėmė 48 proc. Farerų salų komandos žaidėjų metimų.

Į simbolinę „Visų žvaigždžių“ rinktinę kartu su G. Pilikauskaite buvo išrinkta A. Gudlinkytė, taip pat Belena Rodriguez Lario, Goundo Gassama Cissokho, Marta Regordan Silva ir Kelly Nnonzie Fonkeng Mfotiog (visos – Ispanija), Klea Pirtovsek ir Elena Erceg (abi – Slovėnija), Silja Geirsbottir Eystberg (Farerų salos).

Siekis – elito divizionas

Lietuvos rankinio federacijos (LRF) teigimu, mūsiškės kartu su ispanėmis ir slovėnėmis pretenduoja į Europos čempionato elito divizioną.

Kitą II diviziono turnyrą Ankaroje (Turkija) laimėjo Austrijos rankininkės, antrą vietą užėmė turkės, trečią – suomės.

Elito čempionate (dalyvavo 16 ekipų) Podgoricoje (Juodkalnija) triumfavo prancūzės, finale 24:19 įveikusios danes. Bronzą pelnė vokietės, 31:27 nugalėjusios kroates.

Galutinis elito diviziono dalyvių sąrašas paaiškės atsižvelgus į pastaruosiuose trijuose Europos jaunių čempionatuose pasiektus rezultatus.

GALERIJA

  • Lietuvos merginų rankinio rinktinei nesėkmės nenumaldė troškimo laimėti
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS