Lietuvos moterų rankinio rinktinė turi naują trenerį | Diena.lt

LIETUVOS MOTERŲ RANKINIO RINKTINĖ TURI NAUJĄ TRENERĮ

Likus vos daugiau nei savaitei iki 2014 metų Europos moterų rankinio čempionato atrankos grupių varžybų Lietuvos rinktinė sužinojo savo trenerį. Juo tapo Antanas Skarbalius, kuris vadovaus mūsų šalies komandai spalio 24-ąją Zaporožėje mače su ukrainietėmis.

Po to lietuvės Panevėžyje išmėgins jėgas su Danijos ekipa, o kitąmet kovo mėnesį vėl savo aikštėje – su Austrijos rinktine.

Mačui su ukrainietėmis rengsis Kauno "ACME-Žalgirio" atstovės Amanda Jasiulevičiūtė, Martyna Vaitkutė, Audinga Kniubaitė, Simona Kazlauskaitė, Gabija Vidūnaitė, Neringa Palionytė, Dovilė Ilčiukaitė ir Gintarė Lydekaitė, taip pat – Kauno rajono "Garliavos SM-Cascados" žaidėjos Diana Šatkauskaitė ir Roberta Zarembienė, "SM Tauro-Vilniaus kolegijos" ekipos atstovės Austė Kazlauskaitė ir Greta Kavaliauskaitė, šiaulietė Indrė Mockevičiūtė iš "SM Dubysos-Urtvidos" bei keturios legionierės – Daiva Aleksandravičiūtė ("BSV Sachsen Zwickau e.V.", Vokietija), Laima Bernatavičiūtė ("Volda Handball", Norvegija), Rūta Latakaitė-Willig ("04 Leverkusen", Vokietija) ir Živilė Jurgutytė ("Union Mios Biganos Begles Handball", Prancūzija). Dėl traumos rinktinei šįsyk nepadės viena lyderių Birutė Stellbrink, atstovaujanti Vokietijos klubui "TPSG Frisch Auf Göppingen".

Beje, Lietuvos čempionės Kauno "ACME-Žalgirio" rankininkės prieš keletą dienų baigė pasirodymą Europos rankinio federacijos (EHF) taurės turnyre.

Pirmą 2-ojo etapo dvikovą išvykoje pralaimėjusios Užgorodo "Karpaty" komandai 23:28, žalgirietės kapituliavo ir Kauno sporto halėje – 27:42.

"Varžovės buvo pastebimai pranašesnės praktiškai visais žaidimo elementais. Jos dirba profesionaliai, treniruojasi dukart per dieną, mes – mėgėjiškai, tačiau tai yra ir viso Lietuvos rankinio problema", – po varžybų sakė "ACME-Žalgirio" vyriausiasis treneris Antanas Skarbalius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS