Lietuvos moterų šachmatų rinktinė olimpiadoje Baku iškovojo trečią pergalę | Diena.lt

LIETUVOS MOTERŲ ŠACHMATŲ RINKTINĖ OLIMPIADOJE BAKU IŠKOVOJO TREČIĄ PERGALĘ

  • 0

Azerbaidžano sostinėje Baku vykstančioje pasaulio šachmatų olimpiadoje trečią pergalę iš eilės iškovojo bei su šešiais komandiniais taškais penkta tarp 140 ekipų žengia Lietuvos moterų rinktinė.

Sekmadienį trečiajame rate lietuvaitės, kurias lenkia tik Rusijos, Prancūzijos, Indijos bei Rumunijos ekipos, 2,5:1,5 privertė pasiduoti Kubos šachmatininkes.

Vienintelė pergalę mače su kubietėmis iškovojo Lietuvos čempionė tarptautinė moterų meistrė (WIM) Salomėja Zaksaitė, o tarptautinė meistrė (IM) Deimantė Daulytė, Daiva Batytė ir Laima Domarkaitė savo partijas su varžovėmis baigė lygiosiomis.

Trečiajame rate Lietuvos vyrų rinktinė iškovojo antrą pergalę – 4:0 sutriuškino Mozambiką ir su keturiais komandiniais taškais tarp 180 komandų pakilo į 64–ą vietą iš 67–os.

Savo varžovus įveikė tarptautiniai didmeistriai (GM) Eduardas Rozentalis bei Vidmantas Mališauskas, tarptautinis meistras (IM) Tomas Laurušas bei penkiolikmetis Paulius Pultinevičius.

Olimpiados vyrų turnyre pergalingai (po 6 taškus) žaidžia šešiolikos šalių komandos, o lyderių viršūnėje rikiuojasi Rusijos, Azerbaidžano pirmoji bei Kubos rinktinė.

Ketvirtajame rate Lietuvos moterys žais su Kazachstano ekipa, o vyrai susitiks su Paragvajumi.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS