Lietuvos paplūdimio tinklininkai nugalėjo Latvijos olimpiečius | Diena.lt

LIETUVOS PAPLŪDIMIO TINKLININKAI NUGALĖJO LATVIJOS OLIMPIEČIUS

  • 0

Savaitgalį Ventspilyje praūžė pirmasis atvirojo Latvijos paplūdimio tinklinio čempionato etapas, kuriame puikiai pasirodė lietuviai Patrikas Stankevičius ir Audrius Knašas. Jaunieji Lietuvos tinklininkai nepaisė autoritetų ir iškovojo sidabro medalius.

Mūsiškiai D grupėje nugalėjo latvius Ardį Bedritį ir Arnį Relinį, o kitoje akistatoje po dramatiškos kovos 2-1 (21:17, 18:21, 15:11) palaužė po kvalifikacijos į pagrindinį turnyrą patekusius lietuvius Artūrą Vincelovičių ir Tomą Staševičių. Pastarieji į atkrintamąsias varžybas neprasibrovė.

Ketvirtfinalyje P. Stankevičius ir A. Knašas po dar vieno trilerio 2-1 (21:23, 21:11, 15:11) įveikė latvius Gatį Augustans ir Ugį Pukitį.

Pusfinalyje lietuvių laukė viena stipriausių latvių porų, kelialapį į Tokijo olimpines žaidynes iškovoję Martinas Plavinis ir Edgaras Točas. Lietuvos paplūdimio tinklininkai sužaidė įspūdingas rungtynes ir po dramatiškos kovos 2-1 (17:21, 22:20, 21:19) įveikė tituluotus latvius.

„Kovos grupėse ir ketvirtfinalyje buvo labiau kovojimas su oro sąlygomis – lietumi, stipriu vėju. Ir, žinoma, su savimi. Nedemonstravome puikaus žaidimo, tačiau žaidėme pakankamai gerai, kas pasiektume pusfinalį. Pusfinalyje įdėjome visas pastangas ir norėjome pasisemti kuo daugiau patirties žaidžiant su pora, dalyvausiančia olimpinėse žaidynėse. Pradėjome prasčiau, bet lipome per save ir pavyko nugalėti favoritus“, - po turnyro džiaugėsi P. Stankevičius.

Finale P.Stankevičius ir A.Knašas rimtai kibo į atlapus kitoms Latvijos paplūdimio tinklinio žvaigždėms – Janiui Šmediniui ir Aleksandrui Samoilovui, bet turėjo pripažinti jų pranašumą 0-2 (19:21, 19:21).

„Finale susitikome su kita aukšto lygio pora ir taip pat stengėmės pasisemti kuo daugiau patirties. Gaila, kad šįkart jiems nusileidome minimaliu taškų skirtumu setuose“, - pridūrė P.Stankevičius.

Atrankoje vieną pergalę pasiekė, bet antrajame rate suklupo Kęstučio Gudausko ir Juliaus Mikučionio duetas.

P.Stankevičius džiaugėsi, kad nepaisant netradicinio pavasario ir sudėtingo pasiruošimo dėl suprantamų priežasčių nusikėlusiam sezonui, jis su A.Knašu greitai įgijo neblogą formą.

„Didžiąją laiko dalį sportavome atskirai, ruošdami savo kūną fiziškai. Tik maždaug prieš mėnesį pradėjome žengti ant smėlio. Vienas kitam kaip partneriai esame nenauji, todėl susižaisti daug laiko nereikėjo. Vis dėlto kamuoja mikrotraumos, kuras stengsimės išsigydyti ir startuoti kituose čempionatuose“, - sakė P. Stankevičius, kuris su A.Knašu yra tapę Europos jaunimo čempionato prizininkais.

Kadangi Latvijos paplūdimio tinklininkai priklauso pasaulio elitui, lietuviams dalyvavimas atvirajame kaimynų čempionate yra puiki galimybė įgyti patirties bei geriau pasiruošti naujiems iššūkiams.

„Labai smagu, kad Ventspilyje varžėsi dvi stipriausios Latvijos poros, žaidžiančios pasaulio elite. Dėl to, važiuodami čia, labai norėjome išmėginti jėga su stipriausiais žaidėjais. Tokie turnyrai suteikia patirties ir parodo, kur reikia tobulėti bei pasitempti aukštyn“, - pabrėžė P.Stankevičius.

Moterų varžybose Ievos Dumbauskaitės ir Gerdos Grudzinskaitės duetas užėmė ketvirtąją vietą.

Prieš šį sezoną suburta komanda C grupėje iškovojo dvi pergales, o ketvirtfinalyje 2-0 (21:12, 21:15) įveikė kitą Lietuvos porą – Dianą Kancerevičienę ir Karoliną Santarytę. Pastarosios pirmajame atkrintamųjų varžybų rate įveikė Dominyką Naudužaitę ir Rugilę Grudzinskaitę. Pirmajame atkrintamųjų varžybų rate suklupo Ievos Vasiliauskaitės bei Danielės Kvedaraitės komanda ir Vlados Ogonauskienės bei Lilijos Frelik duetas.

I.Dumbauskaitei ir G.Grudzinskaitei iki medalių pritrūko vienos pergalės. Jos pusfinalyje po atkaklios kovos 1-2 (21:13, 13:21, 13:15) nusileido latvėms Varvarai Brailko ir Anetei Namikei, o mažajame finale 0-2 (18:21, 18:21) turėjo pripažinti esčių Heleene Hollas ir Liisa Soomets pranašumą.

Nugalėtojomis tapo Europos čempionės latvės Tina Graudina ir Anastasija Kravčenoka.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS