Lietuvos paplūdimio tinklininkai startuoja istoriniame Europos čempionate | Diena.lt

LIETUVOS PAPLŪDIMIO TINKLININKAI STARTUOJA ISTORINIAME EUROPOS ČEMPIONATE

  • 0

Trečiadienį Vienoje (Austrija) prasideda Europos paplūdimio tinklinio čempionatas. Šiemet Lietuva pirmą sykį atstovus turi tiek vyrų, tiek moterų varžybose, skelbia Lietuvos tinklinio federacija.

Pirmosios čempionatą Vienoje esančioje Danubės saloje pradės moterys. Puikius rezultatus šiame sezone demonstruojančios Monika Paulikienė ir Ainė Raupelytė pasirodymą pradės D grupėje, kur pusfinalyje susitiks su ispanėmis Liliana Fernandez ir Paula Soria.

Su šia Ispanijos pora lietuvės jau dusyk žaidė „Beach Pro Tour Challenger“ serijos turnyruose Brazilijoje ir Meksikoje. Abu šie mačai vyko labai atkakliai ir abu juos laimėjo M. Paulikienė bei A. Raupelytė.

„Patekimas į Europos čempionatą buvo vienas iš pagrindinių sezono tikslų, todėl labai džiaugiamės, kad esame Vienoje. Jau nuo sezono pradžios buvo kalbama apie šį čempionatą, todėl tikrai su nekantrumu laukiame savo starto“, – sakė A. Raupelytė.

Lietuvės pirmąsias rungtynes žais trečiadienį 13 val.

Likus keletai dienų iki čempionate A. Raupelytė ir M. Paulikienė Šiauliuose treniravosi kartu su Latvijos paplūdimio tinklinio žvaigždėmis, Europos čempionių titulą ginsiančiomis latvėmis Tina Graudina ir Anastasija Samoilova.

„Likus mažai laiko iki čempionato jau koncentravomės nebe į technikos tobulinimą, o į patį žaidimą ir įvairias jo situacijas. Dėl to pažaisti su tokio aukšto lygio varžovėmis tikrai buvo į naudą. Po žaidybinių treniruočių dar galėjome paanalizuoti žaidimo spragas, kurias pastebėjome žaisdamos su latvėmis, ir padaryti išvadas“, – pabrėžė Europos pirmenybėse debiutuosianti A. Raupelytė.

Kitame D grupės pusfinalyje žais vokietės Svenja Muller ir Cinja Tillmann bei austrės Franziska Friedl ir Katharina Schutzenhofer.

Vyrų varžybos prasidės ketvirtadienį. Lietuviai Audrius Knašas ir Patrikas Stankevičius 13 val. F grupės pusfinalyje susitiks su olandais Leonu Luiniu ir Yoricku de Grootu.

Praėjusį savaitgalį Lietuvos paplūdimio tinklininkai viešėjo Lenkijoje, kur tapo Lenkijos taurės varžybų nugalėtojais. Dar prieš tai jie surengė treniruočių stovyklą Kanadoje.

Kitame F grupės pusfinalyje susitiks vokiečiai Nilsas Ehlersas ir Clemensas Wickleris su austrais Timo Hammarbergu ir Timu Bergeriu.

Europos paplūdimio tinklinio čempionate dalyvauja po 32 vyrų ir moterų komandas.

Praėjusiais metais Europos čempionate Miunchene dalyvavo dvi Lietuvos moterų poros. Ieva Dumbauskaitė ir Gerda Grudzinskaitė pasirodymą baigė pirmajame atkrintamųjų varžybų rate, o M. Paulikienės ir Erikos Kliokmanaitės duetas neįveikė grupių etapo.

GALERIJA

  • Monika Paulikienė ir Ainė Raupelytė
  • Lietuvos paplūdimio tinklininkai startuoja istoriniame Europos čempionate
Šiaulių regbio ir žolės riedulio akademijos bei CEV nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS