Lietuvos rankininkės po atkaklios kovos pralaimėjo Šiaurės Makedonijos rinktinei | Diena.lt

LIETUVOS RANKININKĖS PO ATKAKLIOS KOVOS PRALAIMĖJO ŠIAURĖS MAKEDONIJOS RINKTINEI

  • 0

2024 m. Europos čempionato atrankos turnyre Lietuvos moterų rankinio rinktinei nepavyko iškovoti pirmos pergalės ir priartėti prie kelialapio į Senojo žemyno pirmenybes.

Vilniaus „Avia Salutions Group“ arenoje vykusiame susitikime Lietuvos rankininkės 28:31 pralaimėjo Šiaurės Makedonijos rinktinei, praneša Lietuvos rankinio federacija.

Susitikimo pradžioje komandos nuolat apsikeisdavo įvarčiais ir įpusėjus pirmam kėliniui rezultatas buvo lygus 8:8. Kėlinio pabaigoje varžovėms pavyko šiek tiek atitrūkti ir pertrauka prasidėjo makedonėms pirmaujant 17:15.

Antrame kėlinyje Lietuvos rankininkėms pavyko pasivyti varžoves ir kėlinio viduryje rezultatas buvo lygus 23:23. Tačiau rungtynių pabaigoje labiau patyrusi Šiaurės Makedonijos rinktinė sugebėjo atsiplėšti ir šventė pergalę trimis įvarčiais.

„Pritrūko kantrybės iki užtikrintų metimų puolime. Gynyboje kai kur nusileidome varžovėms taktiniais sprendimais. Antrame kėlinyje pagerinome gynybą tiek viduriu ir aikštelės kraštuose, bet palikome per didelius tarpus ir varžovės tuo naudojosi.

Mums labai padėjo namų sienos ir fantastiškas žiūrovų palaikymas. Merginos norėjo reabilituotis po šalto dušo patirto pirmose rungtynėse Ispanijoje. Padarėme išvadas, merginos suprato rungtynių svarbą ir kovėmės iki galo su pajėgia Šiaurės Makedonijos rinktine“, – sakė Lietuvos rinktinės treneris Karolis Kaladinskas.

„Nesusimetėme savo metimų puolime, gynyboje padarėme keletą klaidų ir tų kelių įvarčių pritrūko iki pergalės. Bet tokios rungtynės mūsų jaunai komandai pridės pasitikėjimo savo jėgomis. Parodėme charakterį. Mus vedė į priekį užsivedimas, noras laimėti ir noras įrodyti, kad galime kovoti kaip lygios su tokiomis komandomis, kuriose žaidžia nemažai Čempionių lygos patirties turinčių rankininkių“, – teigė geriausia Lietuvos rinktinės žaidėja išrinkta Aušra Arciševskaja.

9 įvarčius pelniusi A. Arciševskaja buvo ir rezultatyviausia Lietuvos rinktinės gretose.

Simona Kolosovė įmetė 6 įvarčius, Dominyka Andronik – 5, Rita Rakauskienė ir Beatričė Ruseskaitė – 3, Agnė Gudlinkytė ir Emilė Aglinskaitė – 1.

Šiaurės Makedonijos komandą į priekį vedė Sara Ristovska, pelniusi 9 įvarčius, Andrea Sedloska įmetė 8 įvarčius.

Šiaurės Makedonijos rinktinė iškovojo antrą pergalę ir kartu su Ispanijos komanda pirmauja 5-oje grupėje. Lietuvos rankininkės patyrė antrą pralaimėjimą ir kartu su Azerbaidžano ekipa dalijasi 3-4-ą vietas.

Į Europos čempionatą pateks dvi geriausios grupės komandos ir keturios geriausios trečią vietą grupėse užėmusios rinktinės.

Europos čempionato atrankos turnyro kovos atsinaujins kitų metų vasario pabaigoje. Lietuvos rankininkės dukart iš eilės – svečiuose ir namuose susitiks su Azerbaidžano rinktine.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS